1910. Blue Lick, Kentucky. Red Foley születésnapja. 
 

Az egyik legnagyobb hatású country zenészt a rock’n roll előfutárai között is számon tartják. Elvis és Jerry Lee Lewis is előszeretettel tűzte műsorára, vette lemezre dalait.
 
 
1944. Staveley, Anglia. Chris Spedding születésnapja. 

Az ismeretlen hiperaktív gitáros sorra megjelenő saját albumai mellett olyan előadók lemezein működött közre, mint Nina Hagen, Dee Dee Ramone, Johnny Thunders, Tom Waits, Jane Birkin, Memphis Slim, Shirley Bassey, Brian Ferry, de ő gitározott az 1970-ben megjelent Jesus Christ Superstarban is. Meg ő a producere a Sex Pistols első demójának. És közös lemeze jelent meg a Vibratorsszal. Ez úgy történt, hogy

amikor 1976ban McLaren szervezte a 100as klubba az első nagy punk fesztivált, őt kérte fel a második napra fő attrakciónak, viszont éppen nem volt zenekara, viszont mindenkép fel kellett lépnie, mert ő volt a húzónév, az egyetlen, akinek lemez jelent meg a díszes társaságból. Semmi baj. Gyere el pénteken, nézd meg a Vibratorst! Ők jók lesznek melléd –oldotta meg könnyedén a problémát Mclaren. Sőt, amikor 78-ban látta a Cramps-t, azonnal felajánlotta segítségét. Mint producer készítettek közösen néhány demót, de Lux és Ivy túl tisztának találták a hangzást, így azok nem jelentek meg hivatalos Cramps kiadványon.
 
1975-ből egy saját
 

 
 
 
1953. Kelet-Berlin. Zavargások.

A Német Demokratikus Köztársaságban nagy csinnadrattával, hangsebességgel robog a haladás. A nagy tervekhez nagy és nehéz ipar kell. A földművelés paraszt dolog, a könnyűipar az gyanús, olyan, ööö hogyismondjam, érted ugye mire gondolok, na szóval zsidós. A polgári demokrácia sokfejű szörnyeteg. Az a sok tulajdonos, meg ilyen-olyan érdek között elvész a köz érdeke. De itt már minden a népé. Hát úgy is néz ki minden, mint egy nyilvános WC.  S mégis elégedetlenkednek a szerencsések. Zúgolódnak, hogy este nincsen áram!  A gyárban van.  Ruházkodni luxus és „nem kell folyton zabálni.” Hogy már kefét sem kapni? Ugyan, ki gyárt manapság ilyet? Lőni lehet vele? Robban? Nem. Hát akkor minek? Eh, korlátolt az alattvalói elme. Nézzétek a grafikonokat! Hát nem imponáló mutatók? Na ugye. De ez mind semmi. Tudtok ti többet is. Látom bennetek.  
Végeredmény: 383 halott (ebből 116 pártfunkcionárius), 1800 sebesült. A 106 végrehajtott halálos ítélet mellé 1200 embert küldtek összesen 6000 évre munkatáborba. Illetve 17 szovjet katonát végeztek ki parancsmegtagadásért. Nem voltak hajlandók a tömegbe lőni.     


1958. Budapest. Apró Antal miniszterelnök-helyettes (1957–71), a Hazafias Népfront elnöke(1956–58), a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottságának (1956–88) és Politikai Bizottságának tagja (1956–80), a Magyar–Szovjet Baráti Társaság elnöke, országgyűlési képviselő (1989 májusig) a parlamentben napirend előtt szól, hogy Nagy Imrét, Maléter Pált és Gimes Miklóst  tegnap kivégezték.  

1958. Boulder, Colorado. Jello Biafra születésnapja.
1978-ban San Franciscoban egy lemezboltban meglát egy kitűzött cetlit: „Gitáros punk zenekart alakítana.” 

 
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.