Trianon, és ami nagyon mögötte van

A még nem magyarok és alig se finn testvéreik
valahol Nyugat-Szibériában tobozzal kezükben,
tűlevelekből szőtt cifraszűrben
lemásznak a fáról
és

 

a továbbiak
 
 
 
 

 
 
sites/default/files/audio/ongyilkos_06_16.mp3
 
 
 
A Kárpát Medence első ismert lakói
 
vitéz Vértesszőlőssy Samu                          A Neandervölgyi család egyik impozáns tagja.  
 
A Neandervölgyiék egyik eladó rezidenciája, Subalyuk iránt érdeklődő fiatal magyar pár.
 
 
 
 
 
 
 
 
                                           Az ős sün
 
 
 
 
 
 
 
"Valahol Nyugat-Szibériában tobozzal kezükben
 
tűlevelekből szőtt cifraszűrben"
 
 

lemászik a fárol a lív, észt, vót, vepsze, karjalai, inkeri, lapp, finn, mordvin, mari, udmurt, komi, nyenyec, enyec, nganaszánszölkup, szajáni, magyar, menysi  és chanti. A finn-ugorok nagy családja. Akik persze mindezt még nem tudták magukról.  Majd ki erre, ki arra. A magyarok legtovább, úgy i.e. 1000-500 körülig, az ugorokkal hédereztek együtt a nyugat-szibériai tájon. Az elválás után földművesből ők halász-vadásszá, mi pedig lovas nomáddá fejlődtünk vissza.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tátong itten egy jó 900 éves űr. Hiába ír Herodotos az i.e. 400-as években a jámbor kopaszok népéről, akik hegyek között lakó kecskelábú emberekről regélnek, akkor sem lehet tudni mikor jöttünk által a hegyen Európába.
 
 
 
 
A Kárpát Medencében közben kultúrák jönnek, kultúrák mennek. Névtelen etnikumok tűnnek fel és el.

A Dunántúlon illír pannonok éltek, majd az i.e. 4 század elején megjelentek ott a kelta gallok. (Az adásban tévesen frankok van mondva.) Majd további kelta törzsek, a szkordiszkuszok, a bojuszok, tauriszkuszok. Majd a szarmaták roxolán és jazig törzsei is jöttek ide lakni. A trák nyelvű dákok meg már eleve Erdély terültén éltek, mikor megérkezett a nagy betűs Civilizáció.

 
 
Mit adtak nekünk a rómaiak? Az első városokat, vízvezetéket, utakat, öntözés, fürdőt, amfiteátrumot és békét. És mi maradt belőle. Semmi. A jöttmentek elpusztították. 

A civilizáció az ellene nem csak kézzel-lábbal tiltakozó dákokkal bánt el a legnehezebben. De i.sz. 106-ra velük is végzett a „történelem.” Hírmondó sem maradt belőlük. Némely románok őket hazudják őseiknek. Ők ezzel szálltak be az ostoba, ki volt itt hamarabb versenybe. Ez a kontra egyes magyarok egyik értelmetlen hazugságára, a hun-magyar rokonságra.
 
 
Decebal (Nagy) az utolsó dák király. 106-ban a vesztett csata után az üldöző rómaiak elől menekülve a kardjába dőlt. Fejét vették, Traianus császárnak megküldték, a városban közszemlére tették. Decebal halála a Traianus oszlopon:
 
 
 
A területen két római tartomány létesült, Pannonia és Erdély területén Dacia. Ahová sorozatban jöttek a germán népek: ostro- és vizigótok, kvádok, markomannok, gepidák, vandálok. Érkeztek, raboltak, háborúztak és kereskedtek a rómaiakkal meg egymással, kicsit maradtak, továbbálltak.

A hunok pusztaközi csapata 425-35 között érkezett. Ők egy dologhoz értettek igazán. Védelmi pénzt szedni, azt felélni. Ha elmaradt az esedékes részlet barbár népek hatalmas falkáját eresztették „a polgári lakosságra.” Miután Attila királyuk (434-453) saját hányásába fulladt, cseppet sem rendkívüli birodalma összeomlott és a hunok úgy tűntek el, mintha itt sem lettek volna. Semmi más nem maradt utánuk, csak a rossz hírük.
 
 
Így néz ki egy gót király, a vizigót Alarik.
 
 
Ez meg itt a hunok egy jól sikerült ábrázolása:
 
 
 
Helyükre, a keleti oldalra gepidák költöztek, akik összevesztek a dunántúli longobardokkal. A vitában, az időközben kettészakad Római Birodalom keleti fele, Bizánc a gepidáknak adott igazat. Erre a longobárdok szóltak az avaroknak, hogy segítségükkel tegyenek igazságot.
 
 
Az avarok a türkök elől menekülve ekkor érkeztek a környékre és éppen hajléktalanok voltak. És akkor segítettek a longobárdoknak és Gepidiát letörölték a térképről.  És mert annyian voltak, mint később az oroszok a longobardok rövid gondolkodás után így szóltak – figyeljetek avarok, ha már úgyis itt vagytok és nincsen hova mennetek lakjatok akkor itt. Mi észak-olaszba költözünk. Elmehetünk?
 
 
 
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.