Túlságosan szabálykövetők. Autópályán 90 a sebességkorlátozás és ki van írva, hogy "staughefar"(torlódásveszély) és ő már rögtön lefékez 70-60-50-re mikor mehetne 90-nel. Egyébként semmi baleset nincsen, csak ki van írva, hogy stau.
 
>>>
 

A világnak nincs szüksége ilyen agresszív népre.

Én úgy vettem észre, hogy a nagy átlag elég kocka, mindent rendszereznek, összepakolnak, mindig kifogástalan tisztaság és rend uralkodik otthon és a munkahelyeken is. Emberileg talán egy kicsit kimértek, de ez inkább az idősebbekre jellemző, ahogy észrevettem, a tizenévesen elég lazák (még). Ha viszont isznak, akkor nagyon jófejek tudnak lenni, sörrel és virslivel mindig le lehet őket kenyerezni. 

 

Se a nők, se a férfiak nem a vonzó külsejükről híresek. a csajok általában tagbaszakadt, magas Brünhildák, a fiúk meg durva germán arcvonású tipikus "Hansok". Az Oktoberfest a mindenük, imádják a sört, és a hazájukat dicsőíteni.

Rettenetes spórolósak, a kaján minden fillért megspórolnak, hogy az éves nyaralásukra mindenkepp el tudjanak menni. Pontosak, és nagyon megbízható intelligens nép.

Azok nem emberek. 2-3 naponta fürdenek…. (nekem ez a legnagyobb gondom velük) ezért hát legtöbbször nagyon büdösek. Én itt élek 3 éve, de akiket ismerek nagyon jó fejek. :o) A pontosságról csak annyit, hogy ha valahova megyünk én 20 percet toporzékolok az ajtóban, mikor a párom még csak elkezd borotválkozni… A tip-top tisztaság legtöbbször a külvilágnak… Egyébként úgy élnek, mint egy rendes ember, ha viszont látogatókat várnak, patikai tisztaság legyen a lakásban minimum 2 nappal a vendégek előtt. Csengő nincs, vagy ritka, mert nehogy már valaki csak úgy meglepje őket…

Kedvesek és barátságosak, segítőkészek! Náluk a boltban még este is kedves eladókkal találkozhatunk, sőt, nem csak ott, mindenhol. Nem úgy, mint Magyarországon. Nincs mogorvaság. Csengő? Dehogynem! Általában nem otthon ülnek a Tv előtt, hanem sportolnak, barátokkal találkoznak, egyletekbe járnak. Fürdés?? Naponta többször is! A Vasárnap "szent";a 90% a családnak szenteli,kirándulni mennek,programokat szerveznek erre a napra.

Hidd el itt a bajoroknál kevés olyat ismerek, aki naponta fürdik. A naponta többszörire eddig csak felháborodással találkoztam. 1 éve élek együtt a barátommal. Én mindennap 1szer fürdök. Ő jó némethez hűen 2-3 naponta. E hónap elején kaptunk egy elszámoló számlát a közdíjakról. Az előző évi fogyasztáshoz képest 1000€-val fogyasztottunk többet. Mi volt az ő első reakciója? A hülye idióta tisztaság mániám miatt. Mi a francnak kell naponta fürdeni? Elmesélte a munkahelyén és az jött ki, hogy én vagyok a hibás, mert ki hallott már olyat, hogy valaki naponta fürdik. A fogtechnikus laborban rajta kívül még 13 technikus van, 1 kivételével (aki egy velem egyidős csajszi) mind felháborodott és gúnyosan közölték vele, hogy meg kéne nevelni az "asszonyt." 
Szóval örülj neki, hogy Te még nem találkoztál flegma eladóval itt. Azért én tudnék mesélni. Ebédszünetben fél 1kor bementem a boltba, az eladó közölte velem, hogy Ő most ugyan nem hajlandó segíteni, mert én örüljek neki, hogy van kaja szünetem, neki nincs, úgyhogy Ő most csinál magának, ha akarok, visszajöhetek egy fél óra múlva…

Az, hogy csak 2-3 naponta fürödnek, tapasztalataim alapján csak a bajorokra jellemző, de az észak-németek igényesebbek, főleg aki nagyvárosokban lakik. 

Szeretik a focit meg a sört, és állandóan tönkreteszik a nyugágyakat a strandokon.

 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.