Az újminiszter a Fidesz-KDNP ünnepi nagygyűlése után a Kossuth térről gyalog ment a Honvédelmi Minisztérium udvarára! Nem lebecsülendő teljesítmény, mert a távolság minimum 500 méter és egy ilyen fontos poszton ez már határeset.
 
Íme a híres gyaloglás:
 

 

Az újminiszter a HM udvarán a következőket találta mondani az összesereglett minisztériumi állománynak.

„Kossuth Lajos szobrától jövök. Sereggel jöttem a seregemhez, a Magyar Honvédséghez. A seregemben ott masíroztak és elkísértek a ’48-as szabadságharc huszárjai, az első világháború bakái, a második világháború magyar katonái és ’56-os szabadságharcunk dicső forradalmárai is.
(Akárhogy számolom, ez két darab elvesztett háború és ugyanannyi bukott szabadságharc..)    

Honvédek! A mai naptól a szolgálati elöljárótok vagyok, ezért elrendelem és megparancsolom, hogy a két sereg örökre egyesüljön és forrjon eggyé! Megparancsolom, hogy minden magyar honvéd, aki ma szolgál a Magyar Honvédségben, lélekben szorítsa meg az egykor volt dicső honvédő erőknek kezét azért, hogy együtt tudjuk majd felépíteni a 21. század korszerű Magyar Honvédségét.
(Az újminiszter megparancsolja, hogy fejben hordott seregével, minden magyar katona lélekben fogjon kezet, és elrendeli, hogy e két sereg örökre időkre egyesüljön. Hol? Hende Csaba fején? )

 
Ti számíthattok rám és én is számítok rátok. Számítok arra, hogy eskütökhöz híven, minden bajtól és veszélytől oltalmazzátok édes hazánkat. Köztünk sok szóra nincsen szükség, hiszen régóta ismerjük egymást. A katonai esküt ti is, én is letettük már régen. Ezért aztán mindenki tudja, és tudhatja az egész világ, hogy a magyar nemzet szabadságáért, jogaiért és méltóságáért és a haza függetlenségéért, mi együtt, ha kell, az életünket is feláldozzuk! A néppel tűzön, vízen át! A hazáért mindhalálig!"
 
(Az egész világ tudhatja, hogy a magyar honvédelmi miniszterek tucat számra hullottak el a harcmezőn. Erről híresek.)
 
 

A honvédség imázsát pedig a réginél is magasabb szintre kell emelni – mondta valahol még ezt is komolyan dr. Hende Csaba, az újminiszter, akit amúgy szakrendelésre küldtek, csak eltévesztette az épületet.

 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.