Ezt a legjobb zajrockmetál bandát 1987-ben hozta létre KK Null, akinek rengeteg felvétele van, de még soha egy harmonikus hangot ki nem adott. A ZG előtt, a butoh tánciskolát követően előbb gitár improvizátorként járta Tokió klubjait, galériáit, majd olyan elviselhetetlen zajbandákhoz csatlakozott, mint a Merzbow, vagy a hajszálnyival populárisabb Hanatarash. Az utóbbit, roppant intenzív színpadi show-ik miatt a legtöbb helyről kitiltották. 

 
Egyszer egy markológéppel lerombolták a terem egy részét. A „zenekar” 1984-ben Einstürzende Neubauten koncert közben alakult, ahol a két alapító a színpadon találkozott, ott, ahol elvileg semmi keresnivalójuk nem volt. Aztán 1986-ban létrehozták a legendás Boredoms-ot. Egyikük, Mitsuru Tabata, most a Zeni Gevában is gitározik. Neki, ZG-n kívüli zenéit hallgatva és az illusztrációkat nézegetve, valószínűleg már az óvodában is a gomba lehetett a jele. Koordinátái: „Another solar system, Tokyo, Japan.”

A dobos, Tatsuya Yoshida 1985-ben alakította meg a Ruins-t. A dob basszus duó állítólag trióként indult, de a gitáros sohasem érkezett meg a próbára. Sőt, miután a negyedik basszusgitáros 2004-ben távozott, azóta onemanband. Ha  pedig rákattintasz erre a mondatra, megláthatod, hogy ő sem fecsérli idejét. 
 
 
ZENI GEVA
04.14. Budapest, A38. 20 óra.
Belépő: 1700-
 
 
És ahogy azt mondani szokták, az együtt turnézó másik zenekar, az osztrák Jacuzi’s Attempt sem piskóta
 
 
 
+ Képzelt Város + Dj Case.
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.