A Norbi Sellness

Van egy kis gond Update Norbi egészség világdíjával. Nem létezik. Annak ellenére, hogy 2009. március 25.-én „szerdán, a margitszigeti Thermálban, teltházzal és nagy sikerrel tartotta meg Norbi és Réka saját diétás pékség hálózatának sajtótájékoztatóját. Bemutatták a rendszerük USA-ban elért sikerét és az Amerikában elnyert DrNatura Global Health Award 2009 Egészség Világdíjat.”

Láttál már olyan világdíjat, amelyről kizárólag 10 magyar nyelvű weboldalon lehet olvasni? Kizárólag Norbi kapcsán, és minden információnak ugyanaz a forrása: Norbi. Nagyon úgy néz ki, hogy szegény még az eddigieknél is nagyobbat álmodott. Magának egy egészség világdíjat. Reklámcélra.

Kis ízelítő, néhány nevéhez kapcsolódó valótlan állításból: „tudományosan alátámasztott", "a XXI. század étrend-kiegészítője", "Totális megoldás!", "nem hizlal!" és "magas hústartalmú" (egyszerre!), „egyedülálló a maga műfajában.” A Gazdasági Verseny Hivatal 2005 óta már többször megbüntette fogyasztókat megtévesztő kereskedelmi gyakorlata miatt. A dokumentumokból kiderül, hogy eddig még semmiféle állítását sem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani.

 

De tényleg egyedülálló a maga műfajában! Denverben, az Amerikai Cukorbeteg Szövetség (American Diabetes Association) expóján árulta péksüteményeit és könyvét, amikor hirtelen „délután kettőkor megkaptam a DrNatura Global Health Award 2009 díjat.” Első külföldiként! Az egészségért és az elhízás ellen végzett áldozatos munkáért. Viszont nem derül ki kitől. Az Amerikai Cukorbeteg Szövetségnek nincs ilyen díja. A Dr. Natura egy cég. Neve és logója belegravírozva a díjba, ennek ellenére nem osztogatnak világdíjakat. Vagy csak nagy titokban. Az a büdös nagy cukormentes magyar valóság, hogy ilyen nevű díjat még, soha senkinek nem adtak át. Illetve egyszer, amikor Norbi átvette az üvegművestől.  

Íme a díj denveri átvétele. Így néz ki egy fantasztikus egészség világdíj ünnepélyes átadása Amerikában:

 

Ott jön! Ő lesz az! Gyorsan. Hova raktad? Ott van a szatyorban a pult alatt. Melyik szatyorban? A zöldben, azt hiszem. Mi az, hogy azt hiszed? Oké megvan. Gép kész? Kész. Azzal Norbi odarohant, megszorongatta a meglepett ember kezét, miközben elkattant pár felvétel.

Miközben Global Health Award tényleg létezik, csak nem így hívják. Egy amerikai civil szervezet, a Global Health Council ítéli oda. Több kategóriában osztják ki a szervezet minden évi nemzetközi konferenciáján, Washingtonban. Amit tavaly május 26. és 30. között rendeztek. A kitüntetettek: London School of Hygiene and Tropical Medicine; Dr. Douglas Gwatidzo; Dr. Harshad Sanghvi; Jon Cohen (újságíró); The Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria; Engel Entertainment; Mark Tuschman (fényképész). Ők lennének tehát a lúzerek, akik csak másfél hónappal Update Norbi után kapták a díjat? Miért? Mert ez történt? Bocs, én áprilisban nem érek rá átvenni a Bill Gates Award for Global Health díjat. Figyelj! Márciusban viszont Denverben leszek pár napot. Küldjétek át. Kösz. 

Hab a répatortára. Hazatértük után Norbi felesége, Rubint Réka blogjában beszámolt amerikai útjukról. Expó élményei között nem említ egészség világdíjat, inkább „a denveri parkban kézből etettük a mókusokat.”

Norbi üzenete: „Csak ennyit üzenek ellenségeimnek és még azt, hogy bármelyik szakmai szövetség tudományosan keresse ki nekünk szakmai szempontból melyik diéta, böjt, program feltalálója érte ezt el megközelítőleg.”
 
 
Az Update Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. ellen jelenleg is versenyhivatali eljárás van folyamatban.
 
 
 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.