KONYHAFŐNÖK AJÁNLATA II.
(Igaz ezek régebbi lemezajánlók, lehetett már őket olvasni itt-ott, de mégis legyenek szépen egy helyen.)
 
 
>> tovább gomb
 

RED MASS : Red Mass / 12" / Psychic Handshake Rec. / 2008
RED MASS : Pourquoi ? / 7" / Goodbye Boozy Rec. / 2008
 
 
Bazdmeg, tavaj évvégén feloszlott a CPC GANGBANGS    !!!! De nem baj. Mánmint, hogyne lenne baj, de van helyette RED MASS! Igen, a CPC mag most ebben a bandában jáccik, meg még vagy tíz- tizenöt másikkal együtt. A jáccik itt szinte szószerint értendő, fest, filmez, zenél, iszik, hülyeségeket tanál ki, baszódik a színpadon . Rock n Roll kollektívba tömörültek, nem csak zenekarba, ha lehet hinni nekik : www.myspace.com/redmassfce . És mért ne lehetne?
A tervek még jóhogy nagyratörőek. És ráadásul ki is adtak két kislemezt , egy négy , meg egy két számosat olyan dalokkal, hogy beszartam, behuggyoztam. Van itt minden ami kedves a embernek. Misfits, Ramónesz, női-férfi kánon, dobgép, visszhangok, pszihedelia, meg mocsok. Trükk az egész! Elnézve a youtubeos koncertfelvételeiket  , nekem a Butthole Surfers színpadi káosza ugrik be, ami ugye minimum szórakoztató. Végtelen fantáziával megálldott kis társaság, a lehetőségek határtalanok, más galaxisok meghódítása sem kizárt! Én velük vagyok a végsőkig.
 
Psychc Handshake Records
Goodbye Boosy Records
 
 
MARK SULTAN : The Sultanic Verses (Lp) / In The Red Rec. / 2007
 
 

Na, a Red Mass után még maraggyunk egy kicsit Kanadában, Montreálban. Mark Sultan ról is vót mán áradozva errefelé, Ő zenél egyszemélyes bandájával BBQ néven, aztán gyerekkori cimborájával mint King Khan & BBQ Show, meg a Demon’s Claws ból két huligánnal a Mind Controls ban plusz még itt- ott, de tényleg kurva hosszú lenne felsorolni, legyen elég ennyi. Ezen a lemezen meg a zenésztársa éppen Choyce a Red Mass agya, aki többnyire tapsolásával emeli a lemez színvonalát. Na, jó két számban basszusozik is.
Tán ez a legfaszább album amihez valaha köze vót ennek az aranytorkú gyereknek. Pofoneccerű garage-rock n roll dalok, megbolondítva punkkal, nojzzal, búzzal, poppal és olyan énekkel, hogy muszáj hogy teccen a zenekedvelő emberek hetvenöt százalékának. Minden szám tökéletes, egyiket se érdemes kiemelni, max egyet,  a Something Wrong, egy kicsit a többinél is jobban belopta magát a szívembe. De tündéri mág a uccsó szám ami olyan mint ha egy Ronnie Spector dal lenne, vagy az a két szám amiben játék zongora hallható, és olyan jó giccses karácsonyi hangullata lesz tőle a hallgatónak. GY-Ö-NY-Ö-R-Ű !!!!
( szintén megrendelhető bakeliten, háromezerötért. )  Ja, idén meg megjelent egy új  7"- es a SubPop- nál.
 
www.myspace.com/marksultan
In The Red Records
 
 
BLACK MAGIC SIX : Evil Acupunction / Lp / Psychedelica Rec. / 2008
 
 
Na, mán közel egy éve illett vóna írnom erről a lemezről. Tavaj februárban postázták az akkor vadiúj lemezüket blekkmedzsikék, azóta mán öt koncertet leszerveztünk nekik Miskolcon, Szolnokon és Budapesten, de valahogy a lemezről egy kurva szót nem írt egyikünk sem. Mindegy, ennek a írásnak is van aktualitása, 2008 decemberében megjelent az Evil Acupunction Lp formátumban is, egy bónusz dallal.
 
Honnan is lehetne kezdeni a BM6 sztorit? Igen. A helyszín Finnország. Jukka ( J- Tan ) és Jappa (Lew Siffer ) egy bárban tanálkoznak és elhatározzák megalapíttyák saját zenekarukat a J- Tan & The Black Magic Six- et, ami, ahogy a neve is mutattya egy igazi big band lett vóna, kongásokkal, fúvósokkal, minden szir-szarral. A dógok hátterében ott van az is, hogy Lew Siffer-re addigi zenekarában a kongás szerep lett kiosztva, ami mán nem nagyon elégítette ki, és egyébként is valami gonoszabbra vágyott, mint a The Mutants  . Szóval megvót a új banda, de a dalírásból, próbákból csak a két zenekaralapító vette ki a részét komolyabban. Aztán felmerült egy kisebb német túrné lehetősége, oszt az eddig lustácska társak egyből beindultak, hogy húú, de fasza, megyünk németbe, szórakozni! Jappáék erre: " Basszátok meg! Mi megyünk ketten, ti meg maradhattok itthol, úgy is csak mi próbáltunk ketten, mi ismerjük a számokat. " Így maradtak duóban, megcsinálták a német körutat, majd egy nagyobb nyugat európai , rá néhány hónappal (májusban) egy kelet európai- balkán túrnét, három magyar várost is érintve. Szolnokon totál elcsavarták a Tomi vendéglő lelkes közönségének a fejét, Budapesten 23 darab embert ( ebből négy finn ) érdekelt a esemény, Miskolcra nem emlékszek. Idén január- februárban újabb túrné, Budapesten meglepően sokan, a Tomi ismét csodás, a tavaj rajongóvá vált közönség ismét teljes létszámban jelen, személyes kedvenc számok követelése, tánc, móka, kacagás.  "Ölelik, csókojják a két boldog finn gyereket." – Pluhár István
 
Az album: Csikar barátom fogalmazott valahogy így " Az év rock lemeze.", " Slágergyüjtemény." És ez így a színtiszta igazság. Én például nem tudok elképzelni egy olyan rock szerető embert, legyen az metálos, punkrokker, észidészis ősrokker,  pomádés rokkabillis, kényesebb ízlésű ínyenc, vagy az ördög tuggya, mik vannak még manapság, amelyik pár ital után ne arra jutna, hogy ez KURVAJÓ.

A stílus ugye blues- punk. Ami nem egy geg, vagy ilyesmi, és nem is egy újkeletű dolog, viszont tapasztalataim szerint arra éppen jó, hogy két réteget egyből eltaszítson az egésztől, ezek pedig épp a blúzosok és a punkok. Mindegy, ez van. A lemez kurvajól szól, kellemesen búg a gitár, Lew Siffer kurvajó témákat dobol ( nem mintha értenék hozzá, csak hallom, hogy fasza.) , J- Tan- nak meg tényleg valami kulönlegesen jó hangja van, kb. Glan Danzig és Beat-Man között. Kedvenc szám … mind. Példáúl az Evil Man. Erre a legfaszább pattogni koncerten, és a refrént is könnyű énekelni akármilyen részegen. Végülis az lemez leglazább száma, egy kis ittas hőbörgés. Aztán van ilyen, hogy Hallelujjah, lopakodva, gonoszan indul -ehhez aztán ért ez a két rohadék. Jappa nagyon tuggya ezt a voodoos dolgot, plusz itt még van  fenyegető női vokál is. Namegmég van a Black Rooster, ami tán a legerőszakosabb dal a lemezen. A Lowdown egy nyugisabb szám időnkénti kitörésekkel. A Suck The Poison közönségkedvenc. De mondom mindegyik nagyon szuper.

Na, épp most írtak egy emailt, hogy mi van errefelé?  Visszaírtam, hogy épp ismertetőt írok a lemezükről, mire a válasz: " Yeah, remember to write how bad it is." Szóval minden visszaszívva. Ez egy SZAR lemez.
 
 
 
BOOMHAUER : River Run Deep / Stupido Rec. / 2008
 
 
Na, még mingig Finnország. Jukkáék adták ezt a cd- t a Boomhunter- től,
akik a idei európatúrnéjuk egy részén jáccottak velük. Négy 7" es kislemez után
ez a harmadik nagylemezük. Nekem a borító fotójáról nagyon rokonszenves ez a
három, jóképűnek azthiszem nem mondható, teljesen átlagos srác. Vidéken, egy
finn nyáron rögzítették a albumot, ami kurva jó, mer a fotók egy magyar késő
őszt idéznek ( dzseki, sál, kesztyű ). Jófajta blúzos garázs rock, néha countrys
beütéssel, egy- egy mán inkább popnak mondható dalocskával. A Jon Spencer Blues
Explosion többször eszembe jut, pl. a Crow Fly Down c. számnál, de ugyanígy
rémlik többször a slide- os számoknál a Legendary Tiger Man portugál one man
band is, vagy Iggy Pop 90 es évekbeli lemeze, az amin rajta van a Inocent World.
Épp erről a albumról mondta a mester, hogy egy becsületes rock lemezt akart
összehozni, nem többet, nem kevesebbet. Úgy tűnik ez a három finnugor se akart
többet, és sikerült is a cél, lemegyen a tizenhét szám, oszt simán nyomja
megfele a ember a play gombot, hogy mégeccer meghallgassa. Köszi Jukka, lesz
hallgatva eleget, azthiszem!

www.myspace.com/boomhauermusic
www.myspace.com/stupidorecords

 
 
ANAL THUNDER : 4 am illusion / Full House Rec. / 2008
 
 
Szintén finn ajándék cd, azzzal, hogy a zenekar amúgy fasza, de a nevük elég szar, meg ez a album se olyan jó, mint a előzőek – " túl metálos. " Hát a fasz tuggya, inkább ilyen buta, dallamos macsópunk így elsőre. Az első szám mongyuk teccik, ilyen esztrád dzsesz, a duma, meg hogy ez a első szám a lemezen, és mindig a első szám a legfontosabb, mer azt meghallgattya még a újságíró is, meg azt fogja jáccani a rádió, és egyátalán ez az első benyomása a hallgatónak. Na, a második mán egy  igazi vidám nyúpunk. A cím is szuper, War On Alchol.
Egy német punk zenekar, a Terrorgruppe jut eszembe, akik akkor kerültek a látókörömbe, amikor  Dee Dee Ramone- al kiattak egy közös kislemezt, aminek a folytatása egy közös lemez lett vóna D.D. – vel, ha közben nem lett vóna olyan  óvatlan, hogy átkűggye magát a túlvilágra ( azistenbasszameg!!! ).  A másik szuper szám nekem még a Wave Your Flags, ami meg a Youth Gone Mad– et juttattya eszembe   , ami egy kurvajó kaliforniai punk zenekar, és Palu Koshtabi (  a főgenyó ) szintén Dee Dee jóbaráttya vót, festegettek is együtt nagyon szépeket, meg kiadtak egy gyönyörű lemezt, Dee Dee Ramone &  Youth Gone Mad címmel. Szóval mindent összevetve, meg vagyok elégedve, és elhiszem, hogy a ilyen régi számaik aztán kurvajók vótak, hogy: " Life Long Hangover " vagy  " I want to  Drink till Die "
 
www.myspace.com/analthunderband
www.myspace.com/fullhouserecords
 
 
The Anals : Commando of Love ( 7" ) / Sweet Rot Rec. / 2008
 
 

A metzi The Anals első és sajnos elképzelhető utolsó kiadványa ez a két számos, hét incses korong, ugyanis a kéttagú zenekar egyik fele örökre befejezte a zenélést. Meghalt.

Metz amúgy Ketet Franciaországban található, közel a német határhoz, a II. Világ Háború idején  négy évig a Náci Birodalom része, napjainkban az EU egyik kultúrális régiója, möszijő g. (The Feelig Of Love) szerint tökéletes hely arra, hogy alkoholistává válj. De most nem is ez a lényeg, hanem, hogy a városnak saját, felismerhetően metzi hangzású zenekarai vannak.

Ilyenek Analsék is. A srácok nem is tagaggyák, hogy hatott rájuk a DAF. Mongyuk nem is igen lehetne. Primitív, monoton élő dob, olcsó szintin három ujjal valami dallam, a gitárt meg hagyni a háttérben, had gerjeggyen, a énekes pedig a II. VilágHáborúról kántál. a szám címe Commando Of Love.

A másik egyből úgy kezdődik mint a Kondor ( Lyuhász LyácintBt., Dr Kondor, Herr Generál, stb…) életmű számomra egyik legkedvesebb darabja, az Űr Rock n Roll ( Stereo Tomi név alatt. ) A tipikus Casioszinti pumpálás végig megyen az egész számon, a ritmust gép diktálja, a gitárt meg kínozzák mindenféle "hangszer" mivoltát semmibe véve az egész tetején. Csodálatos.

Érdekes módon, az első nyomás (500db) sitty-sutty elkelt, de nem kell beszarni, kiaggyák megint a jó Sweet Roték: http://www.myspace.com/sweetrotrecords 

http://www.myspace.com/anals

 
 
THE FEELING OF LOVE : Pray For The 90’s ( 7") / Rococo Rec. / 2008
 
 

Na, itt a totálkedvenc möszijő g. újabb kislemeze, három számmal, 300 példányban, meggy színű bakeliten, az 1990- es éveknek dedikálva.

A dalok még 2005- ben lettek felvéve, amikor a TheFeelingOfLove még one-man band volt, azaz g. jáccot egyidőben lábdobon és gitáron, énekelt, meg a dobgépet nyomogatta. Az első, Handclap Girl című szám ahogy kell, tapsikoló dobgéppel indul, később bejön egy minimalista blues akkord, a szám végéig kitartva, aztán az ének: "I wanna hand clap girl", majd monoton lábdob,  a végin egy kis bekáoszodás, oszt ennyi.

Következö: I’m Nothing But A Drunk Pussy. Beszédes cím, ennek megfelelő zenei megjelenítése, a hótrészeg motyogás, hazafelé kóválygás kellemetlenségeinek, ráadásul a végén azt hiszem itt még meg is basznak. Bizony.

A harmadik, és egyben utolsó számot a kosárlabda és Michael Jordan- buzi g. példaképének ajánlja Jordan’s Rules címmel. Ahol egy francia rádióbeszélő közli pergő nyelven M. Jordan hőstetteinek történetét, amihez a zenész csak körülbelül két darab hangot ad hozzá szintetizátoron. Ez az alázat, kezicsókolom!

Nyáron megjelent az első nagylemez, az immár hármasfogatként működő zenekartól. Biztos szuper az is!
 

 
 
A.H. KRANKEN : A.H. Kranken ( Lp ) / In The Red Rec. / 2008
 
 

Szintén Metz, szintén möszijő g. és barátai (köztük Hess a TheFeelingOfLove- ból). Egy kazetta és egy sz.k. Cd után a zenekar első nagylemeze, az Usa egyik legjobb kiadójánál. Mán a borító csodálatos. Hosszúhajú, suttyó arcú lány Slipknot pólóban egy vadászpuskával, gondolom a szülei lakásában. Egyenesen a családi albumból lenyúlva, vagy az interneten tanálva. Kifejező kép. Hétköznapi gusztustalanság, üresség, és semmi pátosz.

A zene is éppen ilyen. Zajos frusztrált post punk, nekem kifejezetten a korai (Tumult környéki) The Ex jut az eszembe, meg az első De Kift album. Van az albumon egy (nagyon jó) DAF feldolgozás is, meg beugrik még a Suicide komor hangulata is oikor- oikor.

A napokban indultak Észak Aerikai turnéra, kiegészülve Stefano- val a Movie Star Junkies- ból

A VOLT énekese szerint a legjobb francia zenekar mostanában. Hoppá! De ez a VOLT- ra is igaz lehetne szerintem.

http://www.myspace.com/ahkraken

 
 
 
THE CRETEENS: Burn your school aka liz hitt is so cool / Boom Chick Rec. / 2007
 
 

 Benji ( ex – Jack Of Heart, Yussuf Jerusalem ) gitározik, énekel, de itt mán nyoma sincs a finomságnak, a szomorúságnak. Három rövid, kurvaanyádat! tipusú punk szám. Zajos, mocsodék garázspunk, agresszív és gusztustalan, de mégis kurvajó, mint a borító ( be is teszem kicsit nagyobba, szemezgessen, mazsolázzon aki fogékony az ilyesmire.) The Oblivians, Demolition Kids, The Reatards kedvelőinek muszáj, hogy teccen! KILL THE TEACHER !!!

 

http://www.myspace.com/creteens

http://www.myspace.com/boomchickrecords

 

Na, szuper ez, mondom: http://www.youtube.com/watch?v=0Ss71hDH_6A

                                                   http://www.youtube.com/watch?v=KqYnuHUyKmg

 
 
 
HIROSHIMA ROCKS AROUND : The Matter Of Fact / 7" / S-S Records / 2008
 

Bazmeg, mintha hájjal kenegetnének…! Jajj, de hiányzik nekem ez a fajta hangzás, a boldog kilencvenes évekbe röppenek vissza, amikor a társaságban komoly értéket jelentett egy Jesus Lizard kazetta, hát még egy Unsane vagy egy US Maple!

Raw Aids, mán a cím is szuper! Fasza, grooooovos gitár, voodoo szertartásokat idéző ritmikus hümmögés, oszt mán hintázik a székkel a kedves hallgató mint egy mongolidióta.

A Hiroshimától kicsit szokatlanul nyugis szám, de nagyon jól csinájják.

Na a másik mán zaklatottab, zajosabb. Elektromos sercegés, kibaszott groooovy gitártéma, a másik gitár látszólag az egésztől függetlenül bóklászik valahol. Csak a Brainbombs- hoz mérhető, gyöngyszem. Mán alig várom az új albumot, ami akár a Skin Graft- nál vagy a Load Records- nál is megjelenhetne, hisz a minőség bőven megvan hozzá. Remélem jövőre ismét ellátogatnak hozzánk és ismét szétbasszák az agyunkat. Így e : http://www.youtube.com/watch?v=tqDKqv4hm7Q

 

 

http://www.myspace.com/..ssrecords

http://www.myspace.com/..hiroshimarocksaround

 
 

Néhány  7 incses, meg egy Lp a francia PROFET RECORDS– tól. A kiadó Piero egyszemélyes vállalkozása, aki ismeros lehet azoknak akik ott voltak április 12. én a Kamra Klubban. Ő  a JACK OF HEART énekes/ gitárosa. Többek között, de erről később.

 

DEMON’S CLAWS: That Old Outlaw  ( 7" ) Profet Records / 2008

Na ők az egyik gyengéim. Olyan negyed éve nem töröltem ki az mp3 lejáccómból a legutolsó ( második ) nagylemezüket, a Satan’s Little Pet Pig- et. Nem is tudom mit szeretek rajtuk annyira, nincs ebben a hippi- punk- rock n roll zenében semmi különös az égvilágon, égyszeruen csak olyan laza, hogy azt kibeszélni nem lehet. A Black Lips- hez szokták oket hasonlítgatni, amiben van valami, de azért….

Na, szóval két dal van ezen a kislamezen, a címadó, meg a Hunting On The 49th. Mindketto megtenálható az új Lp- n csak más változatban. És mindketto a Demon’s Claws lágyabb érzelmesebb számai közül való, némi folkos, westernes hangulattal. Amúgy Piero is jáccott a zenekarban orgonán, a dobosnak meg a bassszernek pedig van egy másik bandája Mark Sultánnal közösen, a Mindcontrols de nem is írnék többet, nézzétek meg ezt:

 http://www.oreille-equitable.org/normaltv   >nyomjál arra, hogy VIDEO CONCERT > oszt keresd meg, hogy pl. Demon’s Claws

meg ezt: Demon’s Claws

 

CPC GANGBANGS : WWIII  ( 7" ) / Profet Rec. / 2008

Na, még egy montreáli csoda, a korábbi kislemeziükrol, mán áradoztam itt is meg az RNR666 nyomtatott változatában is. Azóta megjelent elso nagylemezük a Swami Records- nál. Ezt a három számot még nem hallottam elotte sehol, az elso mán egybol jófajta zajos pszihedelikus hobörgés, a 60- as évek szétcsúszott modorában. A második, rövidke Bad Complexion egyszeru, mélyre hangolt pszihedelik nyomulás, az utolsó Bermuda Buzz pedig egy igazi pszihedelik- orgia gitárral és üzekedo férfiakkal, nokkel a háttérben. Csúcsszuper, mint az összes többi amihez eddig szerencsém vót! Aki szereti a Hawkwindet annak tecceni kell ennek is!

Ja, és mindhárom számot megtanálod és meghallgathatod a kiadó vebódalán.

Cpc Gangbangs

 

TUNNEL OF LOVE / JACK OF HEART  ( split 7" )  / Profet Rec / 2007

Megosztott kislemez,  két baráti zenekar egy 7 incses korongon. Második európa turnéjukat fejezték be a múlt, héten, Pieronál jelent meg a Tunnel új nagylemeze, meg ez a 3 számos kis mocsok közösbe.

Az amcsiktól két szám, a teljesen elbaszott, szétkínzott Demon Child döcörög, szenved a barázdákon, hogy hirtelen átadja magát egy végletekig brutalizált Surfin Bird- nek csak hogy Joey- ék is jól érezzék magukat a fodalatt, az eredeti szerzok meg bosszankoggyanak, ha még élnek.

A másik ódalon Piero-ék basznak szét valami Louie, Louie szeru témát hirtelen, de nagyon! Szóval ahogy Lemmy énekli egy elég gyengusz  ( van ilyen is! –és akkor mi van?! ) Motörhead  albumon: Dancing On Your Grave!

 Tunnel Of Love

 Jack Of Heart

  

FATALS : Live At WFMU Terre T Show 2005 May / Profet Rec. / 2007

Hogy is írtam az előző Fatalsról? Ja, Francia ország csodafegyvere, Hirosíma, Nagaszaki, My Drill & Your Head, meg ilyenek. Na ez áll erre az 5 számra is, kurvagyors, kurvazajos, kurvajó trash-punk. Mongyuk a B oldal nem is olyan gyors, az inkább ilyen 90- es noise-rock mint a Killdózer és társai.

Utólagosan. valaki feltőtötte >>ide<< a kislemezt.

A koncert ( ápri. 12. i) elott amikor Pieroék kirakták azt a temérdek lemezt, mondtam is neki, hogy -Jajj a Fatalst kurvára csípem. O meg, -De fasza, én vótam a basszusgitáros. Ha tudom, biztos nem dicsérem így szembe, így meg jót mosolyogtunk. Na mindegy, a Fatals azóta megszünt létezni, de utódzenekarként felfogható a  Complications

 
 
TUNNEL OF LOVE : Hottt Radio Revenge !!! / Profet Rec. / 2008
A Tunnel Of Love története olyan tíz évre nyúlik vissza,
ez a három brookline- i punkrocker nem igazán árul zsákbamacskát. Elég lemezborítóikra, fotóikra, vagy weboldalukra http://tunneloflove666.com/  nézni, kitalálhatjuk mit kapunk: -NO FUN, RAW POWER! A hatvanas- hetvenes évek amerikai punkját (MC5, Stooges, NY Dolls, The Weirdos) keverik olyan kilencvenes évekbeli noiserock- al mint a Mudhoney, Pussy Galore vagy a szépemléku Drunks With Guns. Zajos, primitív zene, valami ocsmány pszicheleliával a háttérben. Kiadtak már három albumot, pár 7"- es kislemezt, erre az európai túrnéra jön ki a negyedik nagylemez idén áprilisban.
A LEMEZROL PÁR NAP MÚLVA ÍROK, MÁN UNOM MAGAM.
 
 
 
 

Nasty Product

Na először pár mondat erről a nagyon jó francija kiadóról, a Nasty Product- ról amit az egykori The Fatals tag Wladimir Malaga igazgat és aminek mottója: Dirty Music For Nasty People. Ebből kábé ki is lehet tanálni a fő irányvonalat: mocsodék,  szemét lo- fi zenekarok böffenetei hétincses formátumon. Blues- punk, garage, zajos trash r n r, ilyenek. Különös tekintettel a Perpignan városának zenekaraira. Ez a kisváros Franciaország legdélebbi részén tanálható, és főként gazdag öregemberek lakják. Közel vannak a hegyek és közel van a tengerpart is az ifjúság mégis unatkozott. Ezen a helyzeten változtat a kilencvenes évek elején pár fijatalember, akik megalakítják a város első rock n roll zenekarát a BEACH BITCHES- t. Innentől mán minden fasza, sorra alakulgatnak a különböző zenekarok és megjelenik az első kiadó a Nasty Product is. Először persze a helyi bandáktól jelennek meg kislemezek: TOXIC FARMERS, THE FATALS, SONIC CHICKEN 4, MIGHTYGOO GO PLAYERS, KUNG FU ESCALATORS stb. stb. Mind- mind zajos, brutál RnR banda. De megtalálhatjuk a sorban az olasz MOVIE STAR JUNKIES- t, a metzi THE FEELING OF LOVE- ot, az amcsi TOUCH ME NOTS- ot, a GOLDEN BOYS-t,  vagyippen a bordói THE MAGNETIX duót. Egyszóval a mai RnR krémjét.

JACK OF HEART : All Grey / Tell Me Eyres ( 7" ) / Nasty Product / 2008

3Na, és itt a legfrissebb kislemez, két szám a JACK OF HEART- tól. Nekik ez az első saját 7 incsesük, de nem kell beszarni, júliusban jön egy újabb a Rob’s House Records jóvoltából, jövő év elejin meg a  legelső nagylemez az In The Red- nél. Plusz, ha ez nem lenne elég felpezsdítő, idén novemberben ismét Budapestre látogat ez a tündéri csapat, akiket csak a The Golden Boys – al   és a Demon’s Claws- al   tudok egy lapon említeni.
Mindkét szám nyugis pszihedelik rnr, pont olyan amire sokszor szüksége van a legtöbb becsavarodásra hajlamos városlakónak, akikkel körül vagyok véve, magamat is beleértve. De nem relakszációs hippiszar, inkább a kitörést megelőző " várjál csak, a kurva a nyádat" állapot. GYÖNYÖRŰ!

Jack Of  Heart

 

THE MAGNETIX : 12 ” Ep / Born Bad Rec. / 2007

Na, ők fognak jáccani ( azóta mán megvót ) november 23.- án a Jack Of Heart -al Budapesten. Ennek azért is örülök kurvára, mert úgy emlékszem ők vótak a első zenekar amit megismertem ebből az egész francia RnR kincsesbányából. Bordóiak amúgy, ahol aztán nyüzögnek a fasza bandák. Egy fószer, meg egy bige, ennyi a falállás, előbbi gitár- ének, a másik meg dob. Elég sok felvételük jelent meg, ezekből egy, teljes nagylemez.

Ez is egy Ep, nyóc számmal, 12 incsesen. Kibaszott töményen előadott primitív garage trash. 13th Floor Elevators a 60- as évekből, Oblivians és Mummies a 90- es évekből. Ilyenek. Szóval eccerű hipnotikus dobütem, meg ZzzZZZzzzZZzz gitár, néha ilyen szörf izé. Elég trendin hangzik, mi? De hidd el nem az. VADÁLLAT!!!

Ja, és ami külön öröm vót számonra, hogy nem kellett külfődről megrendelgetnem. Csak besétáltam a Voodoobilly- be itt Butapesten, oszt megvettem ( asziszem 3 rugó se vót ).

The Magnetix  <<<< 

Born Bad Records

 

Folyt. köv.

 



Két 7 meg egy 10 incses korong a olasz RIJAPOV RECORDS – tól. 

 

THE FEELING OF LOVE / MOVIE STAR JUNKIES ( split 10" ) / Rijapov Rec. / 2008

Na a Rijapov Records legnagyobb húzása ez a megosztott lemez. A két ilyen fasza zenekar egy korongon mán eleve egy gyönyörűség minden jóérzésű zenebuzinak, a 10 incses formátum még egy extra, a csomagolás meg eccerűen csodálatos!

Az ‘A’ oldalon a THE FEELING OF LOVE – tól tanálunk hat számot. De milyet! Ááá bassza meg szerintem möszijő Guillaume a legfaszább az egész 2008- as RnR mezőnyben. Ha mán létezik No Wave, akkor ő  és két zenésztársa ezen a lemezoldalon ( név szerint Hess és Seb Normal ) No RnR- t vagy No Blues- t jáccik. Neandervőgyi dobtémák +  primitív, eksztázisig fokozott gitártémák, némi tenyérrel kezelt szintivel. Nem szeretnék hasonlítgatni, de aki ismeri a Pussy Galore- t az kb. el tuggya képzelni. A számcímek is árulkodóak: O Lord tell me whay do I always have to write  the same fucking song, vagy Rapeman Blues, meg ilyenek. Heteken belül jön az első nagylemez a Yakisakana Recordsnál.  http://www.yakisakana.tk/  Mán alig várom.

A ‘B’ oldal mán a MOVIE STAR JUNKIES – é olaszból. Náluk van szakszofon is, meg kétgitár, dob, basszus. Blues- Punk, ausztrál ízek, Gun Club, de nekem a kettes számnál beugrik a Morphine, az elsőnél meg a Blurt is. A harmadik Midnight Train meg egy fasza szájharmónikás blues- RnR hőbörgés . Koncerten is gecijók, megmondhattya aki látta őket márciusban a Blue River hajón a kék Dunán. Idén lesz nagylemez ezt mondták. Hála ajóistennek

 

THE PUMPERS: Don’ t Hafta Go/ On The Record / No Right (  7" ) / 2008

Jófajta, hangos, gyors punkmuzsika jó adag garage hatásokkal. Vagy garage, punkos lendülettel? Nem tudom. Mindenesetre imádom ezt a három számot. A srácok texasiak, páran a Pumpers- ből zenélnek a Wax Museums– ban  és a kurvajó The Wrists – ben   is. Ez a második 7 incsesük, aminek egyetlen hibája van, hogy kurva rövid.Felrakod, kimész a konyhába egy pohár vízért, oszt mán fordíthatod is meg.

The PUMPERS

 

VERMILLION SANDS : Mary ( 7" ) / 2008

Három nagyon- nagyon jó dal egy Anna nevű lánytól, és a Movie Star Junkies- ből a basszerostól meg a dobostól. A  zene folkos countrys valami, de Annácskának olyan fasza szemtelen punkos hangja van, hogy felőlem a 100 folk celsius is kísérhetné, vagy Hejnik  Gábor az se érdekelne. Valamelyik nap miután meghallgattam egyből egy Country Teasers lemez került fel a lemezjátszóra. És milyen jó volt az is !!!!!

Vermillion Sands

 

BLANK DOGS : First Two Ws 12"ep / Freedom School Rec. / 2007

                                       Diana (The Herald) 12"ep / Scared Bones / 2007

Furcsa, dárkos, mocsodék zene, ha mán magyarok vagyunk akkor Lugosi drakula Béla tanálkozik egy hótrészeg Bartók Bélával oszt jáccanak valami nagyon szart, csak úgy a hangulat kedvéjért a Digépb–l valakivel. Na ezt a pár sort néhány hete eléggé részegen írtam, de meghagyom, mert fenntartásokkal, de azért van benne valami. A dárk zenéket nem nagyon ismerem, de van egy ilyen dárkos énekhang ami nagyon jellemz– a m–fajra, na ilyen van ebben is, plusz dobgép, szinti, meg gitár, de szerncsére nincs az a csillógó-villogó meseszer– szar ami szintén olyan darkos módi. Inkább a korai Cabaret Voltaire és a Joy Division jut eszembe ezekr–l a minimalista, szomorkás dalokról. Megyen a dobgép, alatta a basszus szépen pulzál végig, oszt rá van nyomogatva, valami szomorkás, visszhangos dallam szintin, néha az egész jól megúsztatva valami dub-os trükkel. Ha úgy tünne nem teccik, NEMIGAZ, NAGYON TECCIK!

Blank Dogs

 

DAILY VOID : Identification Code : 5271-4984953784-06564 / Dead Beat Rec. / 2007

Eccerű, mégis trükkös punkzene csikágóból, a miskolci ? és mongyuk a brit Rudimentary Penni kedvelőinek szájaíze szerinti cinikus, geci fröcsögés, semmi különösebb teketória nélküli beindult, de kiábrándult tánczene a lepattant XXI. század elejéről. A számok címei is önmagukért beszélnek: Man Wihout  A Face, No One Knows Your Name és az év számcíme Surprise, Surprise You’ve Lost Your Eyes.  Engem sokszor a 80-as évek magyar punkzenéire emlékeztet. Hatásos, és nem éppen finomkodó, kb. mint egy tökönrúgás.

A srácok a DV előtt egy Functional Blackout nevű csapatban zenéltek aminek két lemeze jelent meg, az első az nem vót túl izgalmas, bár rossznak se mondható, viszont a második kibaszott zseniálisra sikeredett, ez meg még annál is faszább!!!

A KEDVENC LEMEZEM MOSTANSÁG!!!! Imádnivalógyönyörűség !!!!!!

Daily Void

 

FACTUMS :  Alien Native / Rococo Records / 2007

                               7" / Pollymagoo Records / 2007

Furcsa, megfoghatatlan zene az USA-ból. Pszihedelikus, minimál, nojz valami. Az újak közül a Blank Dogs-ra meg a Foul Geese-re (nem koncerten, hanem cd-n) emlékeztet leginkább, a régiek közül meg a Cabaret Volteie, Tuxedomoon, és pár korai Butthole Surfers szám ugrik be. De ez is csak a nagylemez els– felére igaz, mert amíg az ilyen atmoszférikus korai ipari zenékre emlékeztet, az album második felében mán a gitároké a f–szerep és inkább olyan seattlei zenekarok ugranak be, mint az Intelligence, vagy az A-Frames, amikben szinte biztos vagyok, hogy jáccik a két Factums tagból vagy egyik vagymásik, de lehet, hogy mind a kettő.

Erre is csak azt mondhatom mint a Blank Dogs-ra: NAGYON TECCIK!!!

FACTUMS

 

THE TRASHIES : What Makes A Man Get Trashed? / Morteville / 2007

Seattie-i zenekar, texasi kiadónál, az amerikai parasztok egymásra tanáltak. Aminek csak örülök, mert szuper ez a 21 perc amit ez a négy mocsok összehányt itt nekünk. Ha lenne ilyen, hogy RnR666 toptíz 2007, ez biztos köztük lenne. Dob, basszus, gitár, Casio-szinti, ének a felállás, a zene meg mintha a korai GG Allin és a Brain Of Morbius lenne összekeverve, az el–bbinél viccesebb és kevésbé er–szakos, az utobbinál meg mocskosabb formában. Tizenkét darab részeg, lo-fi, trashpunk sláger, ami közül csak kett– halaggya meg a két percet. Ahogy az egyik szám mongya: LET IT BE TRASHED! vagy: IN THE GUTTER TOGETHER.

The Trashies

 

WAX MUSEUMS : Claw You Like A Cat 7"/ HoZac Records / 2007

Kurvajó dallamos, lendületes punk rock dalok négy texasi fijataltól. Öt perc az egész, de arra ippen elég, hogy igazolja: punksnotded! Mind a négy szám nagyon rövid jógyors és úgy tökéletes ahogy van. A els– a karmoljál mint a macska, ott még nyávognak is. A második Stop…dont Stop. Ez a refrén is, amikor azt mongyák stop, megállnak a zenével, amikor újraindulnak meg azt, hogy dontstop, dontstop. A harmadik egy feldógozás a Vomit Pigs- t–l, hetvennyócból. Kicsik hosszabbra sikeredett mint az eredeti, amíg az 29 mp vót, ez több mint 30. 31. A utolsó meg egy sláger: Jackoff Rat. Vannak még különböz– kislemezeik, meg nagylemeznek hazudott tíz perces korongok, amir–l ugyanez mondható el mint err–l itten.

The Wax Museums

 

AIR CONDITIONING : Dead Rails / Load Rec. / 2007

Kellemes agy- és hallójárat rongálás a penszilvániai Air Condicioning- tól, pontosan 33 és fél percen keresztül. Gitárzaj fels–fokon, elektronikával megbolondítva! Mán az első szám olyan szép pszihóutazás… azt se tuggya az ember hogy a folyamatosan gerjedő gitárhangba pontosan mikor úszott bele az énekes ordítása, meg egyáltalán honnan szól ez a rengeteg zaj? A basszus meg a dob pedig könyörtelenül darál maga alá mindent, és ez megy 8 percen keresztül.

A következő Conclusions/ Concussions pedig csak épül, épül felfele, de a csúcspont előtt megtörik, oszt úgy fejez–dik be, mintha vagy százezer döglégy dongana körül egy darab rohadó húst.

Ehhez képest a rövidke I Run Low mán szinte üdít–nek mondható, a maga eszméletvesztés előtti, üres hangulatával.

Kedvencem az utolsó majd 17 perces Accept Your Paralysis/ Cephalexin. A Techno Animal korai lemezei jutnak eszembe, amikor még nem mentek át teljesen táncimánciba. Grúvos, feedback-es, belassult nyomulás.

A Skullflower, Ramleh, Sightings kedvelőinek tecceni fog!

 

ALABAMA CHROME : Knoxville Girl (7") / Yakisakana / 2007

Na, ez ritka egy mocsok! Két kanadai fijatal legels– anyaga ez a négy számos kislemez. Egyikük konyhájában vették fel ezt a kis gyönyörűséget, jól fel is kell tekerni a hangerőt, hogy halljunk is valamit. De megéri, mer van mit! A zajmassza alól egész takaros rock n roll muzsika hallható. El–bújik szájharmonikás ősrakenról, vagy néha mán ipariba hajló minimál acsarkodás, a You Said meg egy tökéletes garage punk szám. Ha szereted a Mummies-t, az Oblivians-t, akkor nem fogsz tudni betelni ezzel a négy számmal, ami minden egyes hallgatás után egyre jobban teccik majd. Hoppá!

Alabama Chrome

 

BRAINBOMBS : I need speed (7") , Big Bothel Rec., 2006

                                        Stinking Memory (7") , Anthem Rec., 2007

Két hétincses kislemez egy nagy múltú, több mint húsz éve létez– svéd brutálbrigádtól. Genius and brutality, taste and power. Van egy ilyen cím– nagylemezük, na ez jellemzi egész munkásságukat is a legjobban. Szövegeikben három témát variálnak: er–szak, sex és halál. Zenében általában ennyit sem. Egy riffet tologatnak ide-oda, olyan zajosan, ahogy csak lehet, oszt kész is egy jó kis agybaszó Brainbombs szám.

Az I need speed-en két hét perces szám hallható, mindkett– olyan mintha 45-ös helyett 33-as fordulaton hallgatnál egy Büdösök számot. Amúgy a trombita miatt, amit gyakran használnak brénbombszék, többször beugrik a Büdösök. Ha mondjuk Pistáék nem a borra, hanem a mákteára esküdnének, lehet valami hasonlót produkálnának.

Az idei kétszámos kis mocsok is fasza, kicsit tempósabb és kevésbé zajos, mint az el–z–. A címadó szám szövege pedig kvinteszenciája a Brainbombs világának:

„I was born as a whore

I fucked daddy before five years old

Sucked his dick

A stinking memory

I was born as a whore"

BRAINBOMBS

 

BRUTAL KNIGHTS : Feast Of Shame / Deranged Rec. / 2007

Kanadai kiadó, kanadai zenekar, 14 szám 18 percben.  Hardcore-Punk-RocknRoll. A Dead Kennedys tanálkozása valami ocsmány tashrocknroll bandával… és ők legalább B. Clinton-t is sziggyák! Oi!

Brutal Knights

 

CPC GANGBANGS : Mechanical Man (7") / Solid Sex Lovie Doll / 2006

                                                   Teenage Crime Wave (7") / Die Saughterhaüse Rec. / 2006

                                                   Split 7" with The Confusers / P. Trash Rec. / 2007

Csúcsszuper, istentelenfasza, gecijó!!! Ez vót az első reakcióm, amikor meghallgattam életem első CPC számát. És ehhez ragaszkodom a mai napig. Aztán megtudtam, hogy nem véletlenül teccik ez nekem ennyire, amit hallok. A srácok montreáliak ahonnét csak dőlnek a jobbnál jobb trash punk-rock n roll bandák, és ahol mindenki vagy négy-öt bandában zenél párhuzamosan. Így a srácok is jáccanak, vagy jáccottak a CPC-n kívül a Royal Routes-ban, a legendás Spaceshits-ben, a Les Sexareenos-ban, a The Del-Gators-ban, a The Milky Ways-ben meg még ebben-abban. 2002-ben jelent meg az els– három számos kislemezük, amin két saját számon kívül egy Chuck Berry feldógozás található. 2005-ben szerepeltek egy kurvajó válogatáslemezen, ami épp ezt a montreáli zenei közeget mutatta be –The Sympathetic Sounds Of Montréal címmel.

Aztán jött az olasz kiadónál megjelentetett Mechanical Man a maga két számával és hat percével. Csúcsszuper, istentelenfasza, gecijó!!! A címadó szám gyors, zajos, fröcsögés, ahogy a refrén mongya: FUCK YOU! A második dettó.

2006-ban még egy 7 incses, és még két szám. Ha lenne olyan, hogy trespunksláger a Teenage Crime Wave lenne rá az etalon. A b-oldalon egy jó hosszú hatperces szám, a Blood On The Wall. Olyasmi, mint ha a korai Monster Magnet, meg a Jesus Lizard lenne összeeresztve.

2007, egy megosztott kislemez a német P.Trash Records-tól a The Confusers-el. A CPC-t–l egyetlen szám, a Waves Of Hate – tényleg az. A Confusersék két száma, bár nagyon jó, mégis csilingelésnek tűnik ezek után.

Idén még megjelent az olasz Goodbye Boozy-nál egy újabb kétszámos kislemez a Welcome In Hell, amihez még nem vót szerencsém és nyáron jön az els– nagylemez, a Mutilation Nation a Swami Records jóvoltából. Áldassék a nevük!

CPC GANGBANGS

 

THE FATALS : 10" / Yakisakana / 2006

Franciaország csodafegyvere! Ennél zajosabb rnr zenekar tán még nem vót a F–dön. Esetleg az Unholy Swill. Szanaszét torzított gitárok, fröcsögés, My Drill & Your Head. Na, kábé ez a számcím világít rá a FATALS lényegére, meg erre a nyóc remekbeszabott számra, ezen a 10 incses lemezen. Zajzajzajzajzaj. Vagy ahogy –k mongyák, a Fatals hatásai, Hirosima és Nagaszaki, hangzásuk, pedig mint egy repül–gép katasztrófa.

The Fatals

 

THE FEELING OF LOVE : The Right Bitch At The Right Place (7") / Yakisakana / 2006

Szintén egy one-man band Franciaországból, ez a szép név egy Guillaume nev– srácot takar, aki gitározik, énekel, szintizik és dobgépen kívül lábdobon osztja a tempót magának. Nem igazán rock n roll, amit jáccik, inkább no-wave, blues-al keverve. Hatásként ezeket sorolja: ingyen pornóoldalak, alkohol, Bob Dylan, Michael Jordan. (Lavor, nem te vagy ez a Guillaume?)

Mottója: ONE NOTE +ONE RYTHM +ONE WORD =ONE SONG

2003 óta zenél így magányosan, megjelent pár kazettája és cd-je, bakeliten ez az els– kiadványa. Zenél még két zenekarban, a Plastobeton-ban, meg az A.H. Kraken-ben, mindkett– jófajta zaklatott, zajos punkot jáccik, kb. mint a De Kift, vagy a korai Ex, vagy éppen a Flipper.

Az A-oldalon két szám van, a címadó, ami viszonylag visszafogott a többihez képest bár ez is jó zajos trash-blues h–börgés az igaz. De a kettes szám….az gyönyör– ! A mottó iskolapéldája kiegészítve: +ONE FEEDBACK.

A B-oldalon egy hosszabb szám tanálható, pszichedelikus gitárnojz, a lehet– legegyszer–bben el–vezetve.

A nyáron kijön még három 7 incses, közülük az egyik egy közös kislemez lesz King Automatic-al, a francia vanmenbendkirállyal!!!

The Feeling Of Love

 

Folyt. Köv


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.