Mindenki emlékszik arra a 9 évvel ezelőtti január elsejére. Pontosan fel tudja idézni, hol, mikor, kitől tudta meg a hírt és mi volt rá az első reakciója. (Csakúgy, mint a WTC 911-re.) Én meglehetősen leharcolt állapotban feküdtem otthon Nyíregyházán szobámban. Biztos éppen emlékeimet szedegettem össze, mi is történt szilveszterkor, amikor anyám mindezzel mit sem törődve berontott és közölte – Zámbó Jimmy öngyilkos lett. – Mi? – Fejbe lőtte magát. – Na ne, honnan szeded ezt a hülyeséget? – Bemondta a rádió. Egy ország józanodott ki akkor hirtelen. (Összenéztünk, megfogtuk egymás kezét, és azt suttogtuk – Úristen, mi jöhet még?) Én akkor feltettem magamban a kérdést, kinek álhatott Jimmy halála érdekében? Na kinek? Balázs Palinak. Ő intézte így: Zámbó Imre előadóművész eléggé szétszórtnak érezte magát a harmadik napja tartó ivászat következtében. Már csak kóvályogni bírt. Hirtelen egy tükörben vette észre magát. Úristen, hogy nézek ki! Meg kellene fésülködnöm – és már nyúlt is fésűjéért, amit valaki Berettára cserélt. – Na ide egy kis választékot, motyogta
 

A Magazinban található írás 2005-ben keletkezett. A Karrier a halál után című nagyszerű sorozat egyik jól sikerült darabja. Főleg fórum bejegyzéseket tartalmaz, kiegészítve nyomtatott sajtóban megjelent szalagcímekkel, alcímekkel, kis hírekkel, és bármilyen furcsa, megjelent a magyar sajtóban. A már nem létező Állás és Karrier nevű magazinban, ami egy külön történet. Igazi magyar abszurd. Talán egyszer megírom.  

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()

 

"Vessetek meg, de én szeretem Zámbó Jimmyt.”

Joco 2001.01.26. 17:36:29
 


Raba 2001.01.28. 17:39:22 
Nem is lehet megérteni azt az embert, aki nem szereti a Királyt! Hogy lehet így élni? Van, aki azt mondta a temetésen, hogy nem is tudja kit temetnek, csak úgy eljött, mert biztos nagy ember volt! Hát szerintem ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy nem ismeri Szent Istvánt!

(tovább…)


Iratkozz fel a kommentekre. Szólj hozzá vagy hivatkozz a saját oldaladról.

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.