Január hónapban volt Olaszországban egy igen jelentős, de annál kisebb turné. Négy állomás, négy város, gondolom elmentek úgy összesen kétszázan. Kétszáz szerencsés rohadék… És akkor rögtön, itt az elején egy félórás dokumentációja annak a bizonyos négy napnak:

A turné két fellépője volt a The Rebel és Tab_Ularasa. Két zenész, két korosztály, két különböző elmezavar, egyik olasz másik skót. A The Rebel, maga Ben Wallers szólóban…………………………….

pali_ben
fotó: smashin transistors

……………………………………aki leginkább a Country Teasers-ből lehet ismerős, ő volt ott az énekes/gitáros/dalszerző, az agy, a főnök, a minden. A 90-es évek közepétől az évtized végéig voltak ők igazán aktívak, lemezeik az akkori underground-RnR kiadók krémjénél (Crypt, Fat Possum, In The Red) jelentek meg, hatásuk az utóbbi hat-nyolc évben durván megmutatkozik sok-sok garage/lo-fi/stb. próbálkozáson. Nagyon különleges furcsa hangulatú zenét játszottak, szövegeik irónikus, cinikus tabudöntögető geciségek. Kedvencem talán ez a két sorocska: „I hate the negros and the KKK too.” alatta az a zene és ahogy énekli…. csodálatos!

Na, de a The Rebel…………………….

pali_TheRebel

…………………….Ezt 2000 környékén kezdte, egyedül, ha jól tudom. De láttam, olyan videót ahol a feleségével együtt játszanak (aki egy kurvajó dobos). Számomra egy idő után elég áttekinthetetlenné vált a munkásság. Millió lemez, kazetta jelent meg The Rebel néven. Ami biztos, hogy még elborultabb még furább lett az egész mint a Country Teasers volt. Ritkán ad koncertet, interjút meg szinte soha. Itt olvashatsz mégis egyet, egy NAGYON JÓT! (köszönet érte Luca Tanzininek!!!) Igaz olaszul, de google fordítóval tökéletesen érthető. A Tab_Ularasa, pedig Luca Tanzini egyszemélyben……………………

Screen Shot 2016-01-23 at 3.35.30 PM

…………………………Luca (interjúnk vele 2009- ből itt) egy fanatikus DIY arc, videókat készít zenekaroknak, fanzint ad ki, fotózik (főleg hajléktalanokat és lepukkant olasz városrészeket), lemezkiadója van és folyamatosan 3-4-5 zenekarban játszik párhuzamosan. Ezek közül most a leginkább aktívak: a Trans Upper Egypt, a Trio Banana, akik így néztek ki az RNR666 színpadán……………………..

………………és a Duodenum. A Tab_Ularasa egy szál gitár és olasz nyelvű ének (?). Végül is punk ez szerintem. Ja! És Luca szervezte meg EZT az egész kis mini turnét kettejüknek.


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.