Vannak ilyen véletlenek. Mármint, hogy két, egymás dolgait kölcsönösen kedvelő koncertszervező brigád (a Küss Mich és az RNR666) egyazon napra szervezzen bulit egyazon városban. Mi lehet a megoldás? Össze kell hozni a két külön tournén lévő külföldi fellépőt egy közös szervezésű buliba. A gyönyörű flyert a csodálatos Szurcsik Erika készítette!

A Küss Mich hozza a Holiday INN-t Rómából, akiknek első kazettája 2013-ban jelent meg a My Own Private Records-nál amit amúgy a Holiday INN zenész fele (dobgép, elektronika), azaz Bob Junior igazgat. Ő sok egyéb mellett a Trans Upper Egypt tagja is, ami nagyon jó psychedelic/kraut rockot játszik. Az énekes Gabor az Aktion tagja (volt?), amiben egy lánnyal fura No/New Wave szerű dolgot művel(t). Közösen meg a Metro Crowd -ban játszanak és adnak ki lemezeket ahol Toni Cutrone dobol (!!!!)  (Hiroshima Rocks AroundTrouble vs GlueMai Mai MaiNo=Fi Records) és ketten egy Fanfulla 5/a nevű klubot is üzemeltetnek Rómában, ahol elnézve a programokat és a fb fotóalbumot, van aztán minden! Röviden: eléggé aktív figurák!

Holiday INN amúgy meg egy kurvajó post punk / industrial banda. Throbbing Gristle, Suicide, PIL, Big Black, Cabaret Voltaire juthatnak eszünkbe a múltból, vagy a kelet Francia La Grande Triple Alliance de ‘lEst  bandák meg a jelenből vagy a közelmúltból. Tehát zajos-mocskos-frusztrált-perverz-deviáns-cinikus-elbaszott cucc.

Az RNR666 részéről a szintén olasz Above the Tree az már más tészta. Nyugodtabb vizek, oldottabb hangulat. A furcsa elnevezés egyetlen embert takar Marco Bernacchia -t aki 2006 óta zenél és ad ki lemezeket és persze utazik/zenél szinte folyamatosan. Folk / Blues / Psychedelia talán ezek lehetne a sarkai a zenéjének. Gitár loopokból és különböző zajokból, hangmintákból felépülő természetközeli valami. Ha elkapja az embert elég könnyű benne ragadni a hangulatban. A svájci Roy & the Devil’s Motorcycle legnyugisabb elszállásai juthatnak az eszébe annak, aki ismeri őket.

Az est hazai fellépőjéről a Cranky Bow -ról megmondomőszintén nem sokat tudok, azon kívül, hogy Új Bála közeli dolog. Hallgatva a bandcamp -es 40 perces digitális albumot, otthon a lakásban széthullani rá mondjuk befüvezve csodálatos lehet, DE egy jó hangulatú klub bulin is totál el tudom képzelni, hogy működhet.

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.