Tiszta dolog, hogy a punknak jót tesz a szar környezet, ennek megfelelően a magyar punk jobb mint évtizedek óta bármikor! Íme négy, februárban megjelent demó(?), lemez(?), felvétel(?) bizonyítéknak arra, hogy ÍGY VAN!
Kezdjük mondjuk a Tunga Penetráns– al. Na, erről semmit nem tudok, azon kívül ami ott van a bandcamp oldalukon. Talán egyszemélyes produkció lehet, a nagyonfasza borítót egy Gréti nevezetű lány festette, akinek a nevével és grafikájával a Penészvirág punkfanzine ötödik számában már találkoztam. Ja, meg még azt, hogy keverést Fefi intézte aki pl. a Berosszulás-ban, a Piss Crystals-ban meg egy csomó mindenben játszik.
A zene full noise punk, jó durva és zajos, de mondjuk fejhallgatóval hallgatva sok úgymond finomságot fel lehet fedezni benne.Punk, Hard Core ez meg minden, tudom én. De nekem sokszor olyan érzésem van mint mikor a nagyon korai Lightning Bolt cuccait hallgattam, visz az egész mint az állat. A szövegek kurvajók!
a kórházak retkesebbek mint a legocsmányabb foglaltház
éveken át retteghetsz, hogy bekerülsz, a börtönöknél is rosszabb már
 
remélem az orbán család tagjait
rákkal majd egy stadionban kezelik
 
madmax/terminátor/WATER WORLD = dokumentumfilmek 
Szintén február végi előzetes a budapesti Észleléstől egyenlőre két szám a bandcamp-en meg egy klip. Elvileg kijön majd a teljes anyag 7incsesen nemsoká. Az első demójuk is tetszett már, de nem hallgattam túl sokat (a szövegek kurvára tetszettek). A youtube-ra feltöltött koncerteket nézegetve, viszont feltűnő volt, hogy változik valami, lassulnak befele, meg az egész ilyen összeszedett, vagymi. Tetszett ez az irány nagyon. Ez a két szám már totál ez a vonal, brainbombsos talán….. A Kész elmebaj nekem totál a miskolci Kérdőjel (vagy simán „?”) szövegben is zenében is.
A Crüel Night  meg Csimpi új zenekara, Csimpi az a srác aki az Urban Threat fesztivált szervezte tavaly és szervezi idén is. És, ha jól tudom ahhoz a fasza válogatáshoz is köze van, amin mai magyar punkbandák játszanak régi ’80-as magyar punkbandáktól egy-egy számot.
Na de a demó. Metal Punk vagy Punk Metal kinek, hogy tetszik. Kibaszott nyers és durva az egész primkó, ahogy kell, ahogy a stílus megkívánja! És az ének mint korona az egész tetején…. nehéz elhinni, hogy ezt egy nő adja ki magából. Kemény lehet egy családi veszekedés otthon!
( érdekes lehet, hogy a Crüel Night.nak volt egy olyan előzménye, hogy Bad Icons ahol Czira gitározott a Sex Riders- ből.)
És végül a Korgoth, a kibaszott Korgoth! Csak megjelent valami hanganyag tőlük is végre. Egy koncertfelvétel 2018 novemberéből. Volt szerencsém ott lenni ezen a bulin és mitmongyakmagának? nem sok mindenre emlékszem. Viszont egy régebbi, dürerpincés bulijuk kurvára bevésődött! Akkor szétbasztak, letaroltak mindenkit aki a teremben volt, úgy, hogy mindenki mosolygott, ugrált mint a hülyegyerek és ölelgette a másikat. Komolyanmondom egyik legszebb koncertélményem evör! A két figurát Palit és Krisztiánt alapból is nagyon csípem, imádom a zenekar nevét: Korgoth. Kimondani is jó! Úgyhogy ez van.
Na de mégis valamit. Dob und basszus a felállás instrumentálba nyomják. Ha megkérdezed őket, hogy mit játszanak, azt fogják válaszolni METAL!
Ui.: a Krüel Night demóját a barszelónai KAOS DIYSTRO RECORDS kiadta kazettán, a Tungra Penetráns meg a SZÉGYEN KAZETTÁKnál jön majd ki.

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.