A tavalyi évünk eléggé nojzpankosan telt és meg is ígértük magunknak, hogy idén több lesz gitár, több lesz a trash-blues és a pankrakkendroll. Vagy ez tavaly előtt volt? A fasz se tudja már, úgy összefolyik. Lényeg, hogy most tényleg olyan buli jön, ahol a fasza fejletépős riffek lesznek túlsúlyban, persze egy adag elektromos moslékot így is kapnak majd a nyakukba a korán érkezők!

skmbt_c55217050416160

De, hogy ne teljes tudatlanságba érkezzetek MÁJUS 25-ÉN A TRAFIKBA, ezért összeszedtünk nektek pár értékes információt a fellépőkről! Nézzetek, olvassatok, kattintgassatok és hegyezzétek a füleiteket!

hands1hands2

THE HANDS – A Dél-Francia régióból, Perpignanból és környékbeli városokból verbuválódott négyes nem először lép majd fel Budapesten, RNR666 Buliban. De játszottak a bandából ketten is a Jack Of Heart-ban, akiknek már olyan tíz bulit szerveztünk az évek során. A basszusgitárosuk egyszemélyes rocknroll-dózer „zenekara” a NO ONE MAN BAND  pedig tavaly januárban nyitotta meg a 2016-os RNR666 évadot. Úgyhogy sokaknak nem lehetnek teljesen ismeretlenek.
Végül is garage rock/punk amit játszanak, a durvábbik, nyersebbik fajtából, pszichedelikusnak is mondható hangulattal. Egyszer azt találtuk írni róluk, hogy: ősemberek párducgalócán elektromos gitárokkal, vagy valami hasonló. De az is igaz lehetne, hogy ha mán alaposan be vagy sörözve plusz megiszol még 2 töményet aztán rászívsz, akkor eléred a The Hands befogadásához optimális állapotot. Egyszóval nem az a finomkodós zene. Engem a a kortársak közül a Destination Lonely-ra emélkeztet, a régebbiek közül meg a Cheater Slicks-re.

lame

LAME – Ők Torinóból valósiak. A trióban egy kolumbiai lány dobol, de úgy odabasz ahogy csak női dobosok tudnak, a gitáros az olasz garage punk színtér alap bandáiban tevékenykedett a 90-es években. Először az arrafelé kultikus Cave Dogs-ban azután a Two Bo’s Maniacs-ben aminek a 90-es évek közepén split albumai jelentek meg az akkori legnagyobb garage / blues punk császárokkal, a The Oblivians-al és Lightning Beat Man-el (ő lett később Reverend Beat Man a Voodoo Rhythm Records főnöke). Majd a csupán egy 7 incses kislemezt produkáló Most Unusual Sound tagja is volt a 2000-es évek legelején. Itthon a zenekar énekes/gitárosát ismerhetik leginkább a rock n roll alvilágában járatosak, ugyanis Stefano alapból a Movie Star Junkies énekese. Ők többször játszottak már Budapesten és egy alkalommal Pécsett is, meg úgy egyáltalán elég nagy megbecsülésnek örvendenek RnR underground körökben. A Lame zenéjében keveredik néhány dolog: 90-es noise rock, szomorú country és blues, meg a The Oblivians/The Gories szerű direkt és brutál blues-punk, de Lavort például, első hallásra, egyik kedvencére, a már feloszlott Catholic Spray-re emlékeztette. Irodalom iránt is érdeklődőknek érdekes lehet, hogy a Lame név Flannery O’Connor egyik elbeszéléséből (A sánta felmagasztaltatik / The Lame Shall Enter First) lett átemelve, ami egy igen kegyetlen olvasmány, ahogy Stefano dalszövegei sem arról szólnak, hogy jól bebaszunk, oszt jólvan. De mi persze jól be fogunk baszni és jó lesz nekünk a koncerjükön.

HALALNIHIL – Tudjuk, amit művel ez a harsh noise-spoken word egyszemélyes terrorbrigád az igen megosztó és úgymond „nem is passzol a képbe”. Nadekérem nem azért kezdünk mi el koncerteket szervezni első körben elsősorban magunknak, hogy ez minket kicsit is foglalkoztasson. Úgyhogy az estet a Halalnihil nyitja 10 percnyi a mély tudatalattit felszabadító zajjal és ráolvasással.


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.