The Devils: Sin, You Sinners! / Voodoo Rhythm Records (2016)

 

Ezért szereti az ember a Voodoo Rhythm Records -ot (ezért is!)! Időnként előkapnak valahonnan egy vadiúj, fiatal, max helyi szinten ismert bandát, mint ezt a 2015 ben (írhattam vóna, tavaly) alakult nápolyi brutál duót, oszt kiadják bakeliten, cd-n. Kinek melyik a szimpatikusabb formátum.

Mégis milyen banda adja magának a ‘The Devils’ nevet 2015 ben? Hát, fiatal, hóthülye, beleszarós, egyszerű, magabiztos, lényegretörő. Na, ez mind igaz is rájuk, azt hiszem. Némileg árnyalja a képet, és megmagyarázza miért visel ez a szerelmespár papi ill. apáca öltözéket a színpadon, ha tudjuk, hogy a nevet az 1971- es Ken Russel film, az Ördögök után vették fel.

devils2

Elmondásuk szerint Blueson, punkon nevelkedtek, és egy rakás underground bandát hallgattak, olyanokat hogy: The Cramps, Hound Dog Taylor, The Gories, Jon Spencer, Fugazi, Hasil Adkins, The Oblivians. Hát ebbe a sorba nem nagyon lehet belekötni….

Na. Ez év februárjában vették fel a lemezt Montpellier -ben Jim Diamond -al (The Dirtbombs basszer!!!) midőn Beat-Man is éppen arra járt, és egyből szerződtette őket. Nagyon helyesen.

A lemez. Ha annyit mondok, hogy 10 szám 17 percben? Akkor már sejthető, hogy itt bizony nincsennek hosszú intrók, pszichedelikus elszállások, egyebek. Dara van, hisztérikus, mániákus tekerés és FUZZZZ orgia !!!!!! Primitív és durva. Annyira, hogy a 17 perc inkább 37 nek tűnik, és nem is nagyon van hiányérzete a hallgatónak.
A dalok szövege is ugyanezt a koncepciót követi. Szavak, félmondatok mániákus ismétlése. „Onan came on the floor / the priest touched me harder” oszt kész. Vagy „This town once was wild / but now it’s drunk” 15 ször egymás után…

A zene persze totál trash rock n roll, de a lemez vége felé van pár instrumentális szám, aminek egy-egy témáját ha mondjuk 1-2 percig ismételgetnék takaros kis stoner dal is lehetne belőle, mondjuk olyasmi mint a nagyon korai Kyuss. Ja, meg néha finn testvéreink, a Black Magic Six is beugrik (akik úgy szintén duoban nyomják).

Nagyon jó lemez, nagyon jó banda, határozottan úgy érzem, hogy látni fogjuk őket RNR666 színpadon hamarosan!

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.