if you don’t speak our fabulous language, click here

SKIP JENSEN GROUP (Can) – Supersonic Rock n Roll
THE HANDS (F) – Hard Psych Garage
ODDDS (H) – Fuzz Punk

2015. JANUÁR 29. CSÜTÖRTÖK, 21:00
PONTOS KEZDÉS!!!
BUDAPEST, CORVINTETŐ
(Blaha Lujza tér, Corvin Áruház, bal oldal)

Jegy: 1200 –      Facebook event

 

SKIP JENSEN GROUP

Az, hogy elhívjuk Skip Jensen-t (született Serge Gendron) koncertezni, azóta vágya az RNR666-nak, amióta az RNR666 koncert szervezéssel is foglalkozik, ennek lassan tíz éve. Skip Jensen január 29.-én három tagú zenekarával, a Skip Jensen Group-pal lép fel a Budapesten. Tavaly januárban adták ki első nagylemezüket, majd egy kislemezt, és készítettek egy videóklipet:

Saját meghatározásuk zenéjükre igen találó: Supersonic Rock’n’Roll. Bluesból, észak-amerikai folkból és persze jófajta elszabadult rock’n’roll-ból összegyúrt muzsika. Őszinte, egyszerű és tiszta, hasonlóan mint grafikai munkái, képregényei. Aki szereti az Oblivianst, a Bassholes-t vagy a The Mojomatics-et ezzel a koncerttel nem nyúlhat mellé. Ki is ő, honnan indult? Kicsit bővebben.Ha a 2000-es évekből ki kéne emelni egy helyet ahol masszív és saját hangzással rendelkező underground rock’n’roll élet folyt, sokan vágnák rá, Montreal. Ezt a közeget (ahonnan King Khan is jön) egy Symphatetic Sounds of Montreal című válogatás nagyon szépen bemutatja. Skip Jensen két zenekara is szerepel a lemezen, a Scat Rag Boosters, és a Stack O’ Lees. Mire a válogatás megjelent egyik zenekar sem működött már, Skip Jensen klasszikus one-man-band-ként folytatta, mint Skip Jensen & His Shakin Feet, közben a Demon’s Claws-ban is lehúzott két és fél évet. Később a one-man-band duóvá duzzadt, Seb Normal (The Feeling of Love, Normals, Delacave, stb) dobolt,  S.J. gitározott és énekelt, ez volt a Skip Jensen & Seb Normal. És el is érkeztünk a közelmúltba, mikor is a duóból trió lett, ezt a felállast hallhatjuk, láthatjuk január 29.-én.

THE HANDS (F)

Ha európai RnR/Garage fellegvárat kéne megmondani, Bordeaux és Perpignan lenne a két legesélyesebb. Salvador Dali szerint a Világegyetem kellős közepe a perpignani vasútállomás, amit 1965 -ben vászonra is festett. A város, innen Budapestről nézve, maga a földi Paradicsom, közel a tengerpart, ahonnan látszanak a Pireneusok csúcsai, a borok kiválóak. Az ifjúság mégis unatkozik a sok gazdag és öreg helyi lakos között. Ebbe az állóvízbe dobott követ a 90-es évek elején néhány fiatal, akik megalapították a város első rock’n’roll zenekarát, a Beach Bitchest. Innen nincs megállás, létrejön az első független mini kiadó, a Nasty Product Records, és sorban alakulnak a zenekarok: Toxic Farmers, Sonic Chicken 4, The Fatals, Mighty Go Go Players, Jack Of Heart, Crank, stb. A The Hands az új generációhoz tartozik, tavaly jelent meg első nagylemezük, egy pszichedelikus garage punk lemez a durvábbik fajtából. Koncert videóikat elnézve úgy tűnik élőben sem igazán finomkodnak, sőt! A jelenlegi felállásból a tagok játszottak már RNR666 bulin a Jack Of Heart -al és a Crank- el is!

 

ODDDS (H)

A budapesti ODDDS a Piss Crystals-ra hasonlít leginkább, nem véletlenül. Van átfedés a két zenekar között. Fuzz mániás, zajos, elszállt punk valami. Reméljük a Corvintetőn is felcsendül a Stooges örök érvényű, I wanna be your dog!

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.