The Steam Engine was one of the best Hungarian metal bands. The last EP

rebaktibi

The guitarist, Tibi Rebák replied to my questions

What was the first own record in your life? Please write some words about it!

Metallica – St Anger. In contrast with the public opinion, I think it’s one of the best Metallica albums. It’s full of huge riffs and themes. It gives me many more so musically as lyrically. Some years later there was a film, Some Kind of Monster. It helps understand this album, the then chaotic years, and places the full Metallica-phenomenon to another view.

Which record made the biggest influence on you?

I can’t and don’t want go under five albums. Rather see this video; it exercises really great influence on me

If you don’t recognize him, click!

What was the last record that you heard?

The Russian Cirlces’ new album, the Memorial turns round and round nowadays. I have mixed feelings. Unfortunately they made a mistake, previously published the highly best song of the album, Deficit, and compared to this almost perfect track there are few outstanding moments, for example the Burial and the Lebaron. Maybe the sound was never so much metal than now; in some places it is wholly Norwegian. Despite its shortness the album is homogenous throughout. Well, it’s one of the best things of this year smoothly. Moreover I can see them on November 14 in Budapest with the Pozvakowski. Perfect.

All of Steam Engine records are free!

MAGYAR VÁLTOZAT >>

A nyírmadai Steam Engine az egyik legjobb magyar metál zenekar volt. Utolsó lemezük pár hete jelent meg.  Kérdéseimre a zenekar gitárosa, Rebák Tibi válaszolt:

Mi volt az első saját lemezed. Kérlek, írj róla pár szót!

A Metallica: St. Anger volt az első lemezem, és a közvéleménnyel ellentétben mai napig az egyik legjobb anyaguknak tartom, tele óriási riffel és témával, zeneileg és szövegek tekintetében is sokat ad nekem. Az összképhez azért hozzátartozik, hogy az évekkel később megjelent Some Kind of Monster film nagyban segít megérteni a miérteket és eleve, nemcsak azt a zűrös időszakot, hanem az egész Metallica jelenséget más nézőpontba helyezi.

Melyik lemez volt (van) a legnagyobb hatással rád? 

Sajnos teljesen alkalmatlan vagyok az ilyen kérdések megválaszolására, legalábbis öt lemeznél biztos, hogy nem tudnám és nem is látnám értelmét tovább szűkíteni a képzeletbeli listámat. Inkább nézze meg mindenki ezt a videót, nem szeretném különösebben magyarázni, de ez tényleg nagy hatással van rám:

Ha nem ismered fel, akkor klikk!

Mi volt az utolsó lemez, amit hallottál? 

A Russian Circles új albuma, a Memorial pörög pár napja nálam, és kicsit vegyesek az érzéseim. Sajnos elkövették azt a hibát, hogy előzetesen a toronymagasan legjobb Deficitet szivárogtatták ki, ehhez a szinte tökéletes számhoz mérve pedig már kevés a kiugró momentum. A Burial és a Lebaron azért még így is iskoláz, és az is igaz, hogy rövidsége ellenére végig egységes a lemez. A hangzás talán sosem volt még ennyire metal, helyenként egészen norvégul szól, szóval azért simán az év egyik legjobb anyagát szállították le. November 14-én végre élőben is látom őket, ráadásul ahogy kell, a Pozvakowski lesz az egyik előzenekar.

 

Valamennyi Steam Engine felvétel szabadon letölthető!


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.