Az Üllői út és a körút sarkán szombaton kevéssel éjfél után verekedés zajlott. Napkeleti királyok, öregpásztorok meg egy angyal ütötték egymást. A járókelők választották szét a társaságot. De vajon min kaphattak hajba a betlehemező gyerekek? 

Keider Gyurka 11 éves öregpásztor
– Felbontották az egyezséget, azért van minden baj! Tetszik tudni, tavaly azért nem kerestünk rendesen, mert össze-vissza játak a betlehemesek. Egy kocsmába hat csapat is bement. Épp ezért még a múlt hónapban kiszámítottuk, hogy hányan indulunk és beosztottuk, hogy kik melyik utcában fognak járni. A válság a betlehemes szakmát is elérte, itt is elkerülhetetlenné vált a leépítés. Azelőtt három napkeleti király járt egy-egy csapattal. Az idén legtöbbször már csak egy király, egy öregpásztor és egy angyal jár együtt. És az angyalokkal van a legtöbb baj. Azelőtt kérem lányok voltak az angyalok. De hát azokkal nem lehetett kijönni, mert kényeskedtek. Már tavaly is fiúkat öltöztettünk angyaloknak. Most nem tudom miért, de kevés az angyal, és ez a baj.

Stüszi, napkeleti király
– Ne ugráljatok olyan nagyon! Hát ki csalta el az angyalokat? Mi csábítgatjuk az angyalokat más csapatoktól, vagy ti?
 
A kérdés nyomán kitör a botrány, öklök és botok emelkednek a magasba.

Szabó Pista 9 éves angyal
– Azért mentem el őhozzájuk, mert ti kijátszottatok engem. Este 8-tól éjfél utánig jártam veletek és nem kerestem. A bevételből alig adtatok valamit. Stüsziéknél mindennap megkeresem a kettesemet. 
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.