Sylvain Chauveau francia zeneszerző a kortárs komoly és komolytalan zenét művelő 0 csoport, és az arca együttes tagja. Utóbbi, figyelembe véve a szerző egyéb munkáit, akár hétköznapi rockzenekarnak is nevezhető. Legutóbbi albumát John McEntire (Tortoise, The Sea and Cake, Red Krayola, Bastro) keverte. Fontos adalék, hogy az arca név utalás a szerintem legnagyobb portugál költő*, Pessoa ládájára, ahol művei nagy részét halála után megtalálták. Ez érthetővé ugyan nem tesz semmit, de mindent megmagyaráz. Chauveau legkülönösebb műve a 2004 és 12 között írt You Will Leave No Mark On The Winter Snow. Talán az egyetlen közétett zenemű, amit soha senki nem fog meghallgatni. A 7 év hosszú, legfeljebb pár perces hangokkal operáló darabot hónapokig tartó csendek teszik változatossá. Sugárzása 2012. június 1.-én kezdődött. ITT tudsz belehallgatni.
Chauveau 1998 és 2010 között komponált filmzenéi a Fat Catnél: 
 
Situation Finale

*Vélményem kialakulásához a Kétségek könyve olvasása mellett az a körülmény is hozzájárul, hogy nem ismerek más portugál költőt, viszont ő egymaga volt számtalan. 


Az egyik legjobb mostanában feltűnt blues rock’n’roll együttes idei második nagylemeze is remekül sikerült. Jobban tetszik, mint az előző, és persze most is ezt hallgatom.
 
Natural Child – Derek’s Blues 
 
& nemsokára jön a negyedik album.
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.