A walesi Jon Langford 77 óta aktív zenész. Ekkoriban tett szert egy dobszerkóra, amit magával vitt a Leedsi Egyetemere, ahol nagyra törő tervekkel punk együttest alakítottak: nem adnak ki lemezt, csak előzenekar lesznek, kizárólag lassú számokat játszanak, semmi szükség zenekari fényképekre. A terv szinte azonnal dugába dőlt. Első koncertjükön csak úgy léphettek fel, ha gyors számokat játszanak, amiért 15 perc alatt vége is lett produkciójuknak, és még azon az este megkereste őket egy kis skót lemezkiadó. Aztán a New Musical Express fotókat kért. Kimentek a mezőre, odaálltak valami fákhoz és néhány mérföld távolságból lefényképeztették magukat. Miután a vállfákból épített bábukról készült fotót sem fogadták el, Londonból küldtek fényképészt.
A dobot közben gitárra cserélő, a punk koncerteken elharapózó erőszak miatt a koncertezést abbahagyó
Mekons mellé 1981-ben a Three Jonest megalapító, majd 1992-ben Chicagoba költöző Langford felfedezte a country és a punk hasonlóságát, megalakította a Waco Brotherst, majd a Pine Valley Cosmonautsot, és a még mindig létező Mekons mellett főleg ezen a vonalon mozog:
   
DRONE OPERATOR, 7" by bloodshot records
Mellesleg grafikus is.

 

A Firewatert 1997-ben a Cop Shoot Cop feloszlása után alapította frontembere, Tod A. Egy new yorki kis orosz boltban összevásárolt rengeteg lemez és kazetta hatása alatt. Nekilátott, hogy összeeressze a punkot a kelet-európai zenei világgal. Meg azzal, ami mögötte, Isztambul után van. Ahol él. 
sites/default/files/audio/firewater_littlerevolution.mp3
 
Little Revolution from International Orange LP
 
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.