A koncept lemez veszélyes műfaj. Egy közhelyes történet a legjobb számokat is tönkreteszi, és sokat árt a zenekarról kialakult képnek. Ilyen a Fear Factory Obsolate-je. A kedvencem a német thrash metál Holy Moses The New Machine of Liechtenstein című lemeze, mely arról szól, hogy a törpeállamban egy őrült tudós kitalál egy gépezetet, amivel világuralomra tör. A történettel a zenekar arra akarta felhívni a figyelmet, hogy adott esetben kis országok is veszélyesek lehetnek a világra.

Fergus & Geronimo Funky Was the State of Affairs c. albuma a space funk paranoia első nyilvántartott zenei megnyilvánulása melyről többet megtudhatsz ITT, ahol az egész lemez ott van darabokban, úgyhogy ha van kedved, a sztorit is kirakhatod. Ha van. 

Roman Nvmerals Wiretapping Muzak I

 

A Redd Kross 1978-ban Los Angelesben alakult Tourists néven. Első koncertjén a Black Flag előtt játszott. 1980-ban nevét első lemezéről Red Crossra változtatta, melyet 1984-ben a Nemzetközi Vöröskereszt keresetére kénytelen volt átírni, nehogy összekeverjék őket, megelőzve, hogy véletlenül nagyobb összegű adományokat utaljanak részükre, vagy őket kérjék meg beavatkozásra valami katasztrófa súlytotta területen. Vagy csak nem tetszett a zene. Utoljára 1997-ben jelent meg nagylemezük.  

Researching the Blues by Merge Records


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.