Egy megtépázott, irányíthatatlanná vált, rádióját vesztett norvég bálnavadász hajó Korea partjaihoz sodródik, s egy lakatlan helyen kidobják a hullámok. A hajó kapitánya elindul megkeresni a legközelebbi települést, hogy sürgönyözzön a norvég külképviseletnek. A halászfalú postáskisasszonya és a kapitány között szerelem szövődik. Ez egy opera cselekményének szűk foglalata, amiben a két nép zenéje keveredik, s közben postai díjszabásokról, bálnavadászatról, szerelemről énekelnek, természetesen ki-ki a saját nyelvén, illetve itt-ott basic angol nyelven, akcentussal. A koreai halászok és a norvég bálnavadászok kórusa pedig világsiker.
 
A megírandó mű kiszemelt zeneszerzői: A korábban People Eating People név alatt zenélő, 11 éves koráig Koreában, majd Seattle-ben élő Nouela Johnston szülei hardcore zenészek, abban az értelemben, hogy a dr. muzsikusok életét a zene tölti ki. Mivel nem akarták, hogy gyermekeik ebben nőjenek fel, Nouela zenei vákuumban élt (leszámítva koreai anyja klasszikus zenei gyakorlatait és norvég apja lemezeit: jazz mellett Beach Boys, Beatles, Kraftwerk) amiben azért már 4 évesen zongorázik, s mániája lett, hogy minden hangszert kezeljen, ahogy ezen a lemezen is:
  
Suckers
 
 
A kéttagú new yorki Psyched grafikus gitárosa már járt Magyarországon. A dobos valamikor az Apesben zenélt. Hard rock’n roll:
 
 
Slovenly Records
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.