Az orosz NOM együttes zenés abszurd kabaré színháza
várja a kedves elvtársakat és a drága elvtársnőket
június 1.-én este Budapesten az
A38on.
A belépés helyfoglaláshoz kötött és ingyenes.
 
 
Szovjetunió. A világ másik szuperhatalma, az elnyomott népek reménysége és az emberi haladás letéteményese, ahol csakis boldogan lehetett élni, vagy bolondnak kellett lenni. És bolondokházába is vittek, ha kritizálni merted a világ legnagyszerűbb társadalmát, ahol visszáság volt, ha rendesen működött valami. Mindebből, ezen a művészi szempontból borzasztó szerencsés helyen 1987-ben alakult zenekarnak a vége jutott, és emléke illetve fejekben, zsigerekben tovább élő öröksége marad.

A 20-as évek elején, akinek voltak jogosultságot igazoló papírjai annak jelképes árat vagy éppen semmit nem kellett fizetnie árukért, szolgáltatásokért. Akinek nem voltak, annak horribilis összegbe kerültek ugyanazok, hisz valakinek ki kellett fizetnie az igazolványosok kedvezményét.

 
  
 
 
Ahol nem lehetett taxit szerezni, mert az összes autót lefoglalták a szaporodó hivatalok számára, így az utas, mivel a ritkán, zsúfoltan közlekedő de igazolvánnyal ingyen igénybe vehető villamosra csomagjaival fel sem fért, a vasútállomáson várakozó szekeresek közül választhatott. Akik kocsijukat maguk húzták, mert lovuk már nem volt: 1. éhenhalt, 2. megették, 3. eladták, mert nem tudták etetni. Távol-keleti társaiktól abban különböztek, hogy azok jobban voltak öltözve.
 
 
 
 
Ahol a falakon hemzsegtek az ilyen-olyan hivatalok által kiragasztatott mindenféle jelszavak, felhívások. Például: „A rendszeres tisztálkodás segít a betegségek megelőzésében! Járjon fürdőbe!” De ha a járókelőket kérdezted, hol találsz fürdőt, nem tudták megmondani. Amikor nagy nehezen megtaláltad, ajtaján a tábla: „Szénhiány miatt zárva!”    
Vagy ott virít nagy betűkkel: „Ne egyen éretlen gyümölcsöt, mert fogyasztása elősegíti a kolera terjedését!” És a plakát alatt kofák árulják éretlen gyümölcsüket. 
 
 
 
+ a koncerten még két osztrák is: Mussurunga + dieb13

Egy könyv az orosz 20-as évekről: Bulgakov – Guruló lakótér

 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.