amitől az egész város leírhatatlan izgalomban van, valósággal a feje tetején áll.

Részletek a Magazinban.
 
 
 
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()

 
a 8 Órai Újság oldalairól.
 
 
Szentes, 1935. november 7.

Négyesi Imre polgármester egyik este megjelent a városi villamosmű irodájában és felelősségre vonta Nervetty Károlyt, amiért nem küldte el a borbélyt a lakására, pedig erre aznap délelőtt telefonon megkérte. Nervetty próbálta megmagyarázni mulasztását, majd bocsánatot kért a polgármestertől, aki azonban ezzel nem érte be, hanem súlyosan sértő szavakkal illette az egész irodaszemélyzet előtt a villamosmű vezetőjét. A történteknek tanúja volt az éppen ott vizsgálatot tartó miniszteri bizottság egyik tagja, valamint Csongrád város főszámvevője is.
Az esetnek lovagias ügy lett folytatása. Nervetty megbízottai másnap felkeresték a polgármestert és elégtételt kértek. A polgármester kijelentette, hogy nem hajlandó elégtételt adni, miután hivatalos minőségben járt el, és mint polgármester dorgálta meg a város egyik alkalmazottját. A megbízottak egyoldalú jegyzőkönyvet vettek fel, s miután úgy Négyesi polgármester, mint Nervetty emléklapos tisztek, a jegyzőkönyvet bemutatták a szegedi vegyesdandár parancsnokságának. A dandár parancsnokság a lovagias ügy egyoldalú elintézését tudomásul vette, egyben utasította Nervettyt, hogy most már a bíróság előtt vegyen magának elégtételt.
Az érdekes ügynek további fejleményei várhatók. A vegyesdandár parancsnokság ugyanis megküldte határozatát a szentesi kaszinónak, amelynek a polgármester alelnöke, tovább az Országos Frontharcos Szövetségnek, amelynek szentesi csoportjánál a polgármester elnöki tisztet tölt be. A két testület állásfoglalása elé nagy érdeklődéssel tekintenek városszerte.
 


 
 

(tovább…)


Iratkozz fel a kommentekre. Szólj hozzá vagy hivatkozz a saját oldaladról.

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.