és rendkívüli híradásokkal jelentkeztek: Hó Magyarországon!

 

Az akár 40 cm-es hó, a néhol mínusz 25 fok és a szél felkészületlenül érte a lakosságot és a hatóságokat. Káosz és katasztrófahelyzet alakult ki. Az emberek tartós élelmiszereket, alkoholt és dohányárút halmoztak fel, valamint felvásárolták a síléceket, szánkókat.

A kormány a kialakult helyzetre való tekintettel felmentette az Országos Meteorológiai Szolgálat vezetőjét; elrendelte a télre, hidegre és a hóvirág kivételével a hóra utaló utcanevek megváltoztatását; továbbá a Havas és Havasi vezetéknevűek további intézkedésig nem hagyhatják el lakásukat.

A Rai Uno helyszíni tudósítása megdöbbentő képeket mutatott be hóesésben közlekedő emberekről, miközben megnyugtatta a Magyarországon tartózkodó családtagjaikért, barátaikért, honfitársaikért aggódókat, hogy az olasz állampolgárok katonai helikoptereken való kimenekítése folyamatban van.

A segélyszállító kamionok elakadtak a magyar határon. Felállították a világ legnagyobb jégből faragott Szűz Mária szobrát. A lengyel nép ajándékát elnöki különgép hozta.

A Máltai Szeretetszolgálat szintén légi úton jutatta el eredetileg Afrikába szánt segélycsomagjait a közúton megközelíthetetlen települések lakóinak. A használt mosógépek, mikrohullámú sütők és felújított számítógépek szórásának egy halálos áldozata és több sérültje van. Az akciót leállították.

Grönlandról érkezett eszkimó önkéntesek kutyaszánon szalontai sertéskondákat hajtanak a végtelen hópusztán a főváros felé. (Háttérben gémeskúttal, a kép bejárta a világsajtót.)

Yetit láttak Csongrádban. Meg Békésben. És Borsodban is.

Az AFP tudósítójának hótaposóra kötött teniszütőkön sikerült bejutnia egy behavazott borsodi kis faluba, hogy saját bőrén tapasztalja meg milyen természeti csapás áldozatának lenni. A község lakóinak baguette-eket osztogatott, és a magával hozott két liter konyakot kínálgatta. (A kép bejárta a világsajtót.) Érdeklődésére elmondták, hogy egyáltalán nem aggódnak, mert egy évre elegendő pálinka és bor áll rendelkezésre, sőt a kocsmáros biztosította a lakosságot, hogy a raktáron lévő sör és cigaretta mennyiség kitart tavaszig. Kenyeret sütni tudnak, és azonkívül, hogy 1000 éve minden télen ez van, ők akkor is el vannak vágva a külvilágtól, ha éppen nincs hó. A polgármester nyári látogatásra hívta meg a francia tudósítót.

Rogán Antal Abu Dhabi tárgyalásairól 10 000 tonna homokkal tért haza. A St. Moritzban időző emír ajándéka.

Az IMF delegációjának vezetője az ország stabilitásának jeleként értékelte azt, hogy ha lehull a hó, itt megáll az élet.

Turisztikai szakemberek a magyar katasztrófa-turizmus fellendüléséről nyilatkoztak optimistán. Gyertek, féljetek! címmel indul a nemzetközi kampány.

Schmitt Pál álamelnök doktori címét vizsgáló titkos bizottság tagjai költségvetésükkel együtt az alföldi tanyavilágban eltűntek.


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.