Mert kevesen születnek egyből annak. (Kovácsműhelyek mellett elvétve.) Egy folyamat meglepő eredménye. Olyan állapot, melynek elérését még senki sem tűzte maga elé.
 
 
Amikor a szomszéd végül csak megkérdi, hogy milyen ipart űz a lakásban, először nem érti a kérdést. Majd a szomszéd értetlenkedik. Hogy ez zene? De hát annyi szép muzsika van, magának meg pont ezt kell hallgatnia? Ekkor a noise rocker karjait széttárva így szól – Mit csináljak, így alakult. Azt elmondja, hogy.
 

 
Mark Morgan, a Sightings gitárosa
 
Detroit külvárosában a XX. század végén nincsenek kovácsműhelyek. MTV van. Ott fedezi fel a 60-as évek zenéjét. Jefferson Airplane, Rolling Stones meg a Blue Cher a kedvenc. 
 
 
9 évesen megveszi első kazettáját, a Van Halen 1984 című lemezét. A pop-metálból és mindenféle hülye könnyűzenéből 11 évesen lesz elege. 13 éves koráig kizárólag klasszikusokat hallgat. Aztán egy rövid pop-metál visszatérő után a szomszéd hatására doorszos lesz, de 15 éves korában már a Stooges a király.    
 
 
 
A főiskolán a trainspotter szakot summa cum laude végzi. Szabadidejében csak zenével foglalkozik. A Birthday Party, a Gang of Four, de főleg a Jesus Lizard tetszik neki.  
 
 
 
1999-ben alakult meg saját zenekara. Ami nevét lakótársa házi készítésű magazinjának, a Wolf Slicer-nek írt olvasói levélből vette: “Hi, my name is George, and I have an act called Sightings, and I was wondering if you would review our cassette.” De nem lopták el egy másik banda nevét. A levelet a lap szerkesztője írta saját magának. 
 
November 9.-én Budapesten a Dürer Kertben a Sightings zenéjében megpróbálhatod felfedezni az imént felsorolt együtteseket:
 
 
 
+ Jack of Heart (F) + Büdösök (Miskolc) 
 
Jegy: 1000-
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.