A címeres ökör
 
„A Széchenyi Társaság célja, hogy névadójának örökségét alapul véve, felekezetre, világnézetre és pártállásra tekintet nélkül munkálkodjék Magyarország, a nemzet felemelkedéséért, szellemi erkölcsi és anyagi gyarapodásáért, mindenkor szem előtt tartva az egyetemes magyarság érdekeit.”

Nem kedvelem ha egy híres halott nevét írja fejlécére egy társaság, hogy a jól ismert, bevezetett „brand” alatt, a híres halott szellemében tevékenykedjen. A híres halottaknak általában meg kellett küzdeniük rövid látó környezetük, a néhai többség ellenvéleményével, rosszabb esetben közönyével, ami a róla elnevezett társaságnál általában nem áll fent. Annál inkább a múltba révedés, a rövid, illetve csőlátás veszélye. Egy környezetével megküzdő híres halott talán egész más válaszokat adna a jelen kérdéseire, és más lépéseket javasolna, mint a kényelmesen rá hivatkozók.

Bár Széchenyi István 1844-ben ellenezte, hogy az itt élő zsidók a nem nemesekkel egyenlő jogokat kapjanak, (amire minden újnyilas előszeretettel hivatkozik), de jóindulattal viseltetett irántuk, mert „ha az ember tekinti, hogy Magyar-országban ezen szerencsétlen és elnyomott népfaj egy idő óta mennyi ipart fejt ki, lehetetlen, hogy az ember valami sympathiát iránta ne érezzen.
És egészen biztosan felháborodna azon, hogy szeptember 21.-én, születésének 220. évfordulóján a Magyar Tudomá- nyos Akadémia dísztermében róla elnevezett díjjal tüntették ki Szaniszló Ferenc újságírót.  A Széchenyi Társaság az Echo Tv Világpanoráma című műsorának szellemiségével indokolta az elismerést. 

 
*
 
*Magyarországon olyan sikeresen bújtattak közel félmillió zsidót, hogy azóta sem kerültek elő.
 
 
Széchényi István példája és megerősítője mindazoknak, akik felelősségérzettel, igazságérzéssel és valóságérzékkel munkálkodnak, akik világos ésszel tenni mernek a közösségért, a nemzetért.„ – hangsúlyozta köszöntőjében Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, az első Orbán-kormány oktatási minisztere.
 
Ha a társaság feltétlenül ki szeretné tüntetni ezt a szellemiséget, akkor inkább osztogassanak Jaross Andor Emlék-érmet. A belügyminiszter 1944-ben, a deportálások lezárulta idején, Szent László ünnepén, beszédében szintén egy híres halottra hivatkozott: „Igen nagy jelentőségűek azok a belpolitikai intézkedések, amelyeket a magyarság védel- mében népi, szociális és fajvédelmi síkon hozott.” Mármint László király. 1092-ben. 
 
 
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.