Az 1981-ben Belgrádban alakult Disciplina Kicme régi kedvencem. Még nagyzenekar korából. Amikor valami esze- veszett funkot játszottak. Megehet, rajtam kívül senki nem mondaná annak, de szerencsére még ma is benne van zenéjükben. A nagy DK 1991-ben adta utolsó koncertjét, mert a bekövetkező események elől többen jobbnak látták távozni. A dalaik maradtak. A rendszer ellen tüntetők 1991-ben és 1996/7-ben is énekelték őket.
 
 

A basszusgitáros, Dusan Koljic Londonba költözött, felvette a Black Teeth nevet, és egy afro-amerikai énekesnővel, meg egy új-zélandi dobossal, Disciplin A Kitschme néven újjászervezte zenekarát És valami eszméletlen drum’n basst kezdtek el játszani, kis funkos beütéssel. Második angliai lemezük, a 98-as Heavy Bass Blues producere, és egyik közreműködője, a bluesgitáros, Skip McDonald volt.
 

 
 
Koljic 2003-ban tért vissza, és újjászervezte zenekarát. A felállás nem változott. Dob, basszus, ének.
 
A tegnap megjelent lemez teljes egészében letölthető. Ha a HD verziót választod, válaszolnod kell néhány, zenekarral kapcsolatos kérdésre, amit az nehezít meg igazán, hogy szerbül vannak feltéve. Nem kell megijedni. Ha nem találod el elsőre a helyes választ, a gép visszadobja őket, egészen addig, amíg minden kérdésre sikerül jól válaszolnod. Jó memória-, és türelemjáték.

Kis segítség: az egyik kérdésre a helyes válasz: Sarlo Akrobata. Ez volt Koljic DK előtti zenekara. Amúgy pedig Charlie Chaplin nevének szerb-horvát változata.     

 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.