2011. április 30. 21:00
 
TRAFIK KLUB    Bp., Mikszáth Kálmán tér 2. VIII. ker.
VIALKA (Fr)
Dj ZDENA (Hr)
CSERMANEK LAKÓTELEP (Hu)
 
A Vialka egy szerelmespár: a Marylise dobol, Eric pedig gitározik. Eredetileg franciák, de világcsavargóként éltek már Svájcban, Kanadában, Szlovéniában is. A turnék szünetében pedig mostanában egy francia országi falu az otthonuk.
Amúgy a turnézás nagyon megyen nekik, eddig 45 országban léptek fel, évente kb. száz koncertet adva, keresztül- kasul a Földgolyón, Afrikától, Ázsián át Észak- Amerikáig.
Zenéjüket így határozzák meg: turbofolkgypsypunk micro- orchestra. Tény, nem egyszerű behatárolni amit hallunk, olyan zenekarok jutnak eszembe, akikkel ugyanez a helyzet, nem igen lehet őket betuszkolni sehova. Mint pl. az észt Ne Zhdali, a holland Dogfaced Hermans, a klezmer free- punk Kletka Red vagy éppen a szlovén Zoambo Zoet Workestrao. Tehát ilyen, népzenéből, free- rockból, anarcho punkból táplálkozó valami, nyakonöntve egy kis francia protest songs- okat idéző énekkel.
http://vialka.com/
Dj Zdena, (akit ne dj- ként képzeljünk el) tavaly már járt nálunk, Szolnokon ill. Budapesten lépett fel egy nagyszerű Olasz csapattal a Trouble Vs Glue– val egyetemben. Akkor tőlünk, ha jól emlékszem egyenesen Malmőbe repült, idén Szabadka lesz a következő állomás. A novemberi koncer előtt Puskár Krisztián készített Zdenával egy igen jó interjút: http://quart.hu/cikk.php?id=5704
Minta beszélgetésből is kiderül, az ötvennyolc éves Zdena nyakig benne volt/van az ex jugó undergroundban lemez kiadóként / költőként és mint zenész. A Dj Zdena egy, a projectek sorában. Zenéjére talán a dub, a punkrock, és a funk hatott leginkább. Saját maga által készített alapokra mondja, kiabálja, énekli verseit.

mint dj >  www.myspace.com/lutajucidjzdena
zenekar   www.myspace.com/babilonci
lemezkiadó >  www.myspace.com/slusajnajglasnije

 
Csermanek Lakótelep
 
 
Mit mongyak magának? Csak Tina Turner- t idézhetem: simple the best.
 

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.