A Magyar név megint szép lesz!

Kiszivárgott hírek szerint Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár (jobbra) kezdeményezésére Wittner Mária készül benyújtani azt a törvényjavaslatot, melynek megszavazása estén hazánkban Magyar vezetéknév csak megfelelő életvitelű személyt illethet. Nem viselhetnék e nevet azok, akik nem felelnek meg a társadalmi szervezetek bevonásával készülő magyar képnek. Annyi már előzetesen elmondható, hogy alkoholista, hajléktalan, homoszexuális, kábítószer vagy szerencsejátékfüggő, erőszakos bűncselekményért elítélt vagy visszaeső bűnöző biztosan ki lenne zárva a név viselőinek köréből. Az egyéb devianciában szenvedők, a kényszer- vagy pszichiátriai gyógykezelés alatt állók, illetve a pártállam belső elhárításának ügynökei egyéni elbírálás alá esnének. Esetükben a Magyar vezetéknév viselése ideiglenesen is felfüggeszthető lenne. A törvényjavaslat elfogadása esetén, amennyiben a vizsgálatra kijelölt bizottság a névvesztés mellett döntene, az ezzel járó költségeket a Magyar Köztársaság állja.

Indul az Egészséges Magyar Energia Program!

A kormány rendeletének értelmében a Magyar Köztársaság hivatalaiban és intézményeiben szeptember 5.-től minden második elektromos fényforrást ki kell kapcsolni, illetve az intézmények működéséhez szükséges villamos áramot a dolgozók az Egészséges Magyar Energia Program keretében speciális szobakerékpárokkal állítják elő. Minden dolgozó egészségi állapotától függően, előre meghatározott mennyiségű energiát köteles minden hónapban letekerni. E mellett szolgálatba állítanak amfetamin tartalmú eledelen nevelt hörcsögök által hajtott mókuskerekeket is.

A kórházak, egészségügyi intézmények, bölcsődék, óvodák, általános iskolák és egyéb olyan intézmények áramellátását, ahol hörcsögök nem alkalmazhatók, és a személyzet a bentlakók nagy száma, fizikai vagy mentális alkalmatansága, a végzett feladat energiaigénye miatt előreláthatóan nem lesz képes a szükséges villamosságot előállítani, ott területi önkéntes, illetve munkanélküli vagy szociális segélyben részesülőkből felállított tekerőbrigádok fognak gondoskodni a szükséges áram előállításáról. A középiskolákban és a felsőoktatásban a diákokat is bevonják az áramfejlesztésbe. A büntetés végrehajtási intézetekben a rabok csak az általuk termelt energiát használhatják.

Még ebben a hónapban megkezdődik a települési és kerületi tekerőhelyek hálózatának felállítása, ahol a munkahelyi vagy iskolai tekerésből kimaradt 14 éven felüli állampolgárok teljesíthetik a számukra előirt havi kilowattórákat. E tekerőhelyek természetesen bárki előtt nyitva állnak, aki az előírt fejadag felett hozzá szeretne járulni a program és az ország sikeréhez. A letekert áram mennyiségéről mindenki igazolást kap. Az alul teljesítők különbözetét az adóhivatal pénzben fogja behajtani.

Dr. Cséfalvay Zoltán a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a gazdaságossági mellett a környezetvédelmi és népegészségügyi szempontok sem elhanyagolhatók. Az Egészséges Magyar Energia Programtól nemcsak a költségvetési hiány és az államadóság csökkenését várják, hanem az állampolgárok erőnlétének látványos javulását is. Végül az államtitkár Orbán Viktorra hivatkozva megjegyezte, hogy a hörcsögtenyésztés és a mókuskerékgyártás lehet az új magyar sikerágazat.


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.