Szerinted ki az elmúlt 100 év legsikeresebb magyar kommunista politikusa?

A választások mérsékelt érdeklődés mellett zajlottak, mert szartok ti a demokráciára. Csak várjátok, hogy tátott szátokba vasvillával hányják a rántott húst petrezselymes krumplival uborkasalátával. Arra ugyan várhattok. Na de.

 
 
Első lett a Kádár, mert mindenütt jelen lévő szelleme mellé egyesek a testét is visszasírták, mert az anyag nem vész el csak átalakul, vagy gazdát cserél. 28%-ával 6 percentet vert rá a Mi Felvirradt Napunkra,
 

 
az elvakulatlanul is Örökös Miniszterelnökre, aki személyi kultusza mellé végre visszaadta sokat szenvedett népünknek az AVH-t, harmadik félként magánjogi szerződéseket rúgott fel és magánszámlákat államosított, korlátozta a sajtószabadságot és vele a magántulajdon feletti rendelkezés jogát. Pedig még egy éve sem ő a Mi Nagy, Bölcs Vezérünk.
 
A harmadik helyen 17-17% -kal Kun Béla és Rákosi Mátyás osztozik.
 

És tényleg nehéz eldönteni kié a nagyobb dicsőség! Azé, akit a Lenin közelébe, és egy csomó fontos elvtárs közé a Kreml falába falaztak. (Ámbár igaz, hogy csak kábé 20 évvel kivégzése, és pár évvel Sztálin elvtárs halála után, de akkor is szép gesztus.) Vagy azé, akinek élete utolsó őrhelyén, egy kirgizisztáni kis városban, Tokmakban, kis múzeum őrzi emlékét.  
 
 
11%-ot kapott, ezzel a negyedik helyen végzett Rajk László,
 
 
aki Rákosinak oly sok álmatlan éjszakát okozott. A bimbózó magyar demokrácia könyörtelen felszámolásában és a kékcédulás választási csalás megszervezésében elévülhetetlen érdemeket szerzett belügyminiszterből főnöke olyan sikeres mártírt csinált, hogy a Corvinus Egyetemen máig szakkollégium van róla elnevezve. 
 
Alig 6%-ával utolsó helyen Nagy Imre végzett. Pedig nemcsak, hogy kétszer volt kommunista miniszterelnök, de bajsza is volt neki, és a sztálini tisztogatásokat is megúszta.

 
A kádári konszolidációt viszont nem. 

*

Új kérdésünk: Mi legyen az Alkotmányban?

 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.