Egy éve indult újra útjára az RNR666 Radio’n Magazin. Amivel azon kevesek közé tartozunk, akik egy évben kétszer ünnepelhetnek születésnapot. De menjünk vissza az elejére. Öt évvel ezelőtt (mint a híres lap ráérő újságírója, aki azóta sem siet sehova) kora délután sétáltam a József körúton, élvezve a végre tavaszt, amikor megcsörrent a telefon. Lavór.

– Na mi van?
– Lenne kedved Palival internetes rádiót csinálni?
– Ja.
– Akkor találd ki a nevét.
Azt nem lehet csak úgy az utcán őgyelegve. A szeszdrive a Csigába vezetett. Nyugodt, kultúrált munkahely. Ideális az alkotásra. A Motörhead együttes Killed by Death című száma forgott az agyamban, amire rátöltöttem kb. 2 korsó sört. A két komponens elegyéből kipattant, ahogy Zeusz fejéből kalapácsütésre Pallasz Athéné, a név. Amit szerintem este meg is ünnepeltünk. Aztán még egyszer. (stb.)

Az első adás, mint ahogy jó pár korai, Csühes konyhájában állt össze a Nefelejcs utcában. Valamikor május 14.-én került fel az első, a Nulladik Adás a Mezőkövesd 2-re. Ezzel az RNR666, egy már megszűnt internet rádióállomás egyik kétheti műsora lett. Csináltunk mellé egy weboldalt, amiből ez lett, amit most nézel. Meg jöttek sorban a bulik a Bem Moziban. Például a Csajok az Űrből, ahol a ManuálVizuálnak köszönhetően a mennyezetről egy űrhajós meg egy rakéta lógott, és a szűzmária is össze lett papírcsillagokkal ragasztva. Na meg ott volt az első születésnap mennyezetről lógó fekete, negatív tortája! Aztán Csühesnek köszönhetően sorban jöttek Európa jobbnál-jobb ilyen-olyan rock’n roll bandái. Aztán hirtelen abbahagytuk. Kábé két hónapra álltunk le. Amíg elkészül az új, növekvő igényeinket kielégítő oldal. Két év múlva. Melynek látogatottsága vetekszik a Népszava olvasótáborával, nem is beszélve a hallgatottságunkról, mely páratlan a szorosan vett magyar újságírás történetében. A rádióadókat meg olvasottságban verjük magasan.


Az első újjászületésnap alkalmából a következő évre kívánom: legyen fent az archívum, oldódjon meg a RandomRocknRoll problémája, szeretnék több szerzőt és rádióműsort, meg lehetne egy rendszeres időközönként jelentkező videó magazin, meg jó lenne, ha azt a sok pénzt, amit az utókor majd emlékünk ápolására kíván fordítani, mi kaphatnánk meg. (Nem úgy, mint az a sok szegény éhezőművész, akiről jól fizetett köztisztviselők mondanak el közepesnek sem nevezhető beszédeket, majd roskadozó asztal mellett koccintanak például József Attila emlékére.)

A köszönet szavai: Kösz, Ó de rendes tőled, Majd valamikor meghálálom, Az isten fizesse meg, stb. illetik azokat, akik ebben az egy évben önzetlenül hozzájárultak az RNR666 működéséhez, tartalmának alakításához:
Anyu, aRosseb, Bogyi, Bónyai Barbó, Bruno Ferrari, Burai Árpi,  Butthole Surfers, Cracksteady, Csati, Csikimackó, Egressy Miklós, Fekete Ferenc, Földalatti Egyesület, F.Sz.T.Z., Serge Gainsbourg, Gajdos Viktória, Gordon, Grrrnd Zero, Horváth Edina Viktória, Ironcopy, Katona László, Keve Miki, Chris Korda, Krúdy Gyula, Kutya, Kuczka Péter, Lada, Martinkó Márk, Normál Bálint, Normal TV, Old Gipsy, Örkény István, dr. Ötvös, Pepke, Plaza Real Alapítvány, Henry Rollins, Snub TV, Szilvi, Tóth Lajos, Vadász S. Tamás, Vicsek Viktor, frau Zeller, Zsírjózsef Dolores

És azoknak is kösz, akik veszik a fáradtságot és ellátogatnak az ördögi oldalakra.

 A ma délutáni RNR666 Rádióshowban nem lesznek ilyen csúnya gitárszólók! Sőt. 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.