Valahogy mindig furcsaltam az otthoni helyzetet a droghelyzetben. Nem mintha a legalizalas mellett lennek, de ugy ereztem altalaban, hogy az atlag fuves sokkal jobban fel a rendorsegtol mint az indokolt lenne. Erre itt talaltam bizonyitekot, ideig-oraig. Az egy dolog, hogy Kristiania egy full fuves kommuna, ahonnan csak 3 evvel ezelott tiltottak ki a kemenydrogokat, es a mai napig besetalsz oda es a fu es hasis szeles valasztekabol fogyaszthatsz, vasarolhatsz vagy csak gyonyorkodhetsz benne. Kis kiterovel annyit mondanek rola, hogy egy volt katonai bazist squattoltak be annak idejen, es kozel 40 eve megy a csatarozas, hogy az ott lako kozel 1000 ember koltozzon ki. Ez a helyzet nemregiben annyival bonyolodott, hogy az addigi fupiacot kezukben tarto Hells Angels konkurenciara lelt a tomenytelen muszlim bevandorloban, igy most mar a konnygaz orgiak mellett az altalanos bandahaboru is ott szerepel a hely fobb programjai kozott. De ez nem is fontos, ami igazan meglepo, az a kek haz.
Nem messze a falutol amely mellett a szektank helyezkedik el van egy varos. Egyik nap kedves baratom egy erdekes tortenettel tert vissza onnan, es nem csak a tortenettel. Meselte, ketsegbeesetten setalt az utcan, es kereste a megfelelo embert. A megfelelo ember egy mogorva kopasz erolegeny volt, es amikor haver megkerdezte, nem tudja-e hol lehet itt csokit venni, a mogorvasagot elsoporte egy hatalmas mosoly, es az arc annyit mondott: arra, a templom mellett egy kek haz, nem lehet elteveszteni. Meg is talalta a hazat, odament a hatso ajtohoz es bekopogott. Erre kijott egy arc, es leoltotta, mondvan hogy csak a rendorok szoktak kopogni az ajton. Bement, kijott par grammal gazdagabban, es hazasietett, hogy megossza a boldogsagat velunk. 
A hir persze gyorsan terjedt az arra erdemes korokben, es nemsokara en is meglatogattam a hazat, eloszor a sraccal, aztan masokkal, es  teljes vidamsag uralkodott el rajtunk. Megis, mekkora fricska ez a mindenki arcaba, egy haz ahova barki besetal es bevasarol. Persze ami tul szep ahhoz, hogy igaz legyen, az altalaban nem igaz. De az emberek ugye a szepet konnyen elhiszik, es nem fordul meg a fejukben olyan, hogy a mindenki tud errol a hazrol magaba foglalhatja a rendorseget is. 
Szoval az ugy volt, hogy osszetort szivemre indultam gyogyirt szerezni, es ezzel nem is volt semmi gond. Egy nagy cigi, hogy azert ne legyen unalmas az ut, hazba be, hazbol ki, vezetes visszafele. Ugy 30 masodperc utan foltunt, hogy valami villog a visszapillantoban. Ekkor esett le, hogy most csunya dolgok fognak tortenni. Leparkoltam az ut melle, es a kedves (tenyleg kedvesnek tunt) sun egybol nyitott a papirokkal, majd azzal, hogy ugyan mar ne hulyeskedjunk, hat nyilvan vettem valamit a hazban. Es ez igy is volt, bar meg mielott a panik teljesen urra lett rajtam, bedobtam a pakkot az ules ala. Elvitatkoztunk azon eloszor,hogy a, de hat en nem is, de ez az allaspont eleg nehezen volt tarthato, miutan a kozeg megallapitotta, hogy ha tenyleg ugy lenne, akkor miert esek ossze majdhogynem az idegtol. Ekkor elokaptam a zsebembol a kis maradekomat, hogy hat ez van. Erre a rendor konkretan kirohogott, hogy ugyan mar, ezt is hagyjuk, hat ennyi csokival ma ne csinaljak hulyet magambol, es meg vissza is rakta a zsebembe. Benezett az autoba, ulesekre, ulesek ala, aztan folytatta, hogy ez akkor hogy is van. Persze mondanom sem kell, hogy elkepzelesem sincs az itteni torvenyekrol, meg ekkor mindig az porgott a szemem elott, hogy a nagy szoros arabok miket fognak ilyen jokepu legennyel csinalni a bortonben.
 
 
 
Szoval a nyughatatlan rendor ekkor masodszor is benezett az ules ala. Ekkor tortent az aminek nem kellett volna. Folrakta a dolgot az auto tetejere gyozelemittasan, en pedig megkerdeztem, hogy akkor most mi lesz. Az lett, hogy irt nekem egy cedulat, hogy ezt ok most elvettek, es megigerte nekem, hogy ir nekem egy levelet arrol, hogy be kell fizetnem ugy 450 eurot. Ez megnyugtatott arra a pillanatra, megusztam az ingyenes szexet, es mehettem a dolgomra. A problemak utana merultek fol, nevezetesen: mi lesz velem, ha ez benne lesz az erkolcsi bizonyitvanyomban? Mert hogy problemas gyerekek kozelebe nem engednek az biztos. Mi lesz ha a szektam megtudja, vegulis az o cimukre erkezik majd az udvozlet, es tapasztalatbol tudom, hogy ez hosszu orakon vagy napokon at tarto obegatasban fog a tudtomra kerulni. Az csak egy mellekes kerdes volt, hogy a penz honnan lesz, mert vegulis a penz csak penz, azt mindig lehet, ha nagy a szukseg. Mikozben a rendor szorgalmasan irt, en pedig porgettem az agyam, a szel elkezdett fujni, es epp sikerult meg lecsapnom a pakkot, mielott meg leesne. Ram is mordult a rendor, hogy a csoki az marad. Erre nem is tudtam mit reagalni, csak motyogtam hogy jolvan, tudom, csak nem akartam hogy leesssen. 
Nos a kovetkezo tortent: megegyeztem a postaert felelos leanyzoval, hogy majd jon nekem egy csekk gyorshajtasert, diszkret eljarast kerek. Folhivtam a rendorseget hogy ez benne lesz-e az erkolcsimben, es mivel nemleges valaszt kaptam, este meg is unnepeltem a dolgot, jol beutottem. Az ijedtsegre.
Elrendeztem a dolog anyagi reszet, hogy ha jon a papir, akkor egybol mehessek befizetni. Jott is, fizettem is. Itt mar annyira lazan voltam, hogy meg azt is megkerdeztem az aktatologato szokesegtol, hogy mit kapok, ha masodszor is elcsipnek. Erre viszont nem kaptam egyenes valaszt. Szoval itt vagyok most szarazon, se penz se csoki, es hamarosan megyek elvonora a karib szigetekre. 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.