Hogy miért van gitár adás? Íme az ős ok, minden Johnny Guitar eredője.
 
 
Az azonos című 1954-es western betétdalát írta és előadja: Peggy Lee. Zenéjét szerezte Victor Young. A film (rendezte Nicholas Ray, főszerepben: Joan Crawford és Sterling Hayden) nem tartozik a szimpla lövöldözős-romantikus alkotások közé, mert olyanoknak tetszik nagyon, mint Truffaut vagy Almadovar, aki Nők az idegösszeomlás szélén című filmjében idézett is belőle.

 
Vagy ott van Young Johnny Watson. 1954-ben Los Angelesben jegyet váltott a filmre, és a moziból már Johnny Guitar Watsonként jött ki.
 

Pedig át sem bucskázott a fején.

 
A dalt boldog-boldogtalan játszotta/ feldolgozta. Főleg rosszabb, hosszú, unalmas számok születtek. (Merzbow, Runaways, Johnny Winter, Spotnicks. Sőt a többség eleve a két utóbbit koppintja.) De Blixa Bargeld sem hagyta érintetlen.
 

 
Egy belga minimál elektro csapat meg egyenest balladát írt róla.
 

 
És a legszebb. Passeio com Johnny Guitar. Séta J.G.-vel. A portugál rendező, Joao Ceasar Monteneiro 1995-ös rövid filmje. Az elhangzó párbeszéd a Johnny Guitarban van. Az megy a TV-ben. 
 

 
 
 
 
 
Cigány Adás közben tanakodtunk Csühessel, milyen adás legyen a következő. Azt mondta, legyen akkor gitár adás, mer hogy ott a Johnny gitár… Pali, te mire gondoltál?
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.