1910. White Station, Mississippi. Howlin’ Wolf születésnapja.


 
1935. Akron, Ohio. Dr. Bob és Billy W. Akronban (USA) megalakítja az Anonim Alkoholisták Szervezetét.
A teljesség igénye nélkül

 
Naomi Campbell, Eric Clapton, Larry Hagman, Gibby Haynes, Jack Lemmon, Liza Minnelli, Kate Moss, Nick Nolte, Gary Oldman, Ozzy Osbourne, Al Pacino, Lou Reed és Tom Waits üdvözölnek a csapatban.

Az ismert alkoholistákat a kocsmákban keresd!

 
1943. Buenos Aires. Bíró László József szabadalmaztatja tökéletesített golyóstollát. Miért pont ott?
 

1938-tól hazájában törvény szerint másodrendű állam-polgárnak számított, ezért 1939-ben Franciaországba ment, ahol újdonsült ismerőse, Agustín P. Justo java- solta neki, menjen Argentínába. Onnan lehet tudni az illető nevét, hogy amikor Bíró vízumért felkereste az ország párizsi konzulátusát, kiderült ő az argentin elnök. Születésnapja (1899) szeptember 29.-e a Feltalálók Napja Argentínában.

 
 
Az itt maradt zsidó származású magyar állampolgárokat, köztük a feltaláló rokonait, barátait, a magyarok végül kirabolták és a budapestieket  kivéve deportálták, kis részüket a mélyen keresztény ultra-magyarok megölték. A magyar társadalom mindezt közönnyel szemlélte. Olyan mértékű volt a Horthy rendszerben az 1920-óta tartó és egyre durvuló zsidó ellenes propaganda, hogy Magyarországon még 1946-ban is előfordultak spontán pogromok. Ha felvágunk arra, hogy lám még a golyóstoll is magyar találmány, mondjuk el ezt is.
 
Nagyon büszkék tudunk lenni Nobel-díjasainkra is. Hogy lám milyen tehetséges nép vagyunk, egy ilyen kis nemzet mennyi nagy tudóst adott a világnak. Na és ha kiszámoljuk a lélekszám/ Nobel-díjas arányt, hát elájulsz olyan magas. Nos. Ha radikális hazafi (= szélsőséges nacionalista, nemzeti szocialista, fasiszta, hungarista, jobbikos vagy csak egyszerűen egy lelkileg deformált zavaros fejű) szemével nézzük a világot, összesen, írd és mond 2 (azaz kettő) darab magyar Nobel-díjas van. Békésy György 1946-ban, Szent-Györgyi Albert 1947-ben vette a kalapját és húzott el innen Amerikába.
 
 
1961. Dayton, Ohio. Kim Deal születése. 

 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.