Az újhutai településrészén találhatjuk az egykori Bretzeinheim kastélyt, vagy másnéven Waldbott kastélyt. Az újhutai (Új-regéczhutai) vadászkastélyt még Bretzeinheim Ferdinánd herceg építette. A kastély épületét az új tulajdonos, Waldbott Frigyes 1860-ban átalakíttatott és kibővíttetett. A kastélytól északra még ma is fellelhetőek az egykori vadaspark nyomai. A rendszerváltást követően a kastély új tulajdonosa szálláshelyként próbálta üzemeltetni a kastélyt, amely tevékenység láthatóan kudarcba fulladt. Jelenleg a kastélyépület üresen áll.

tovább gomb

 

 
 

Ez a bejegyzés, vagy mi, kezdődhetne gennyesen, ilyen Ráday Mihályosan, és benne lehetne azon keseregni, hogy íme, mi lett egy szép épületből, de ekkor az ember könnyen elhányhatná magát saját magától, mégis közben érezhetné, hogy kicsit csak van valami.
Mert tényleg arról van szó, hogy mi lett egy épületből, mire használják.
Az van, hogy mész a Zemplénben, kirándulsz a brigáddal, bandával, családdal, és egyszer csak ezt kapod az arcodba.
Hm.
Eddig is jó volt, de ez se rossz.

 
 
Aztán mégis. Merthogy semmi nincs az épületben. Romladozik. És mindent tudsz. Tuti nem az önkormányzaté egy ideje. Valakié, akit vagy nem érdekel, vagy nincs pénze, ötlete, bármit kezdeni az egésszel.
Csinálhatna wellness szállót.
És ennyi.
Még ez se.
Te meg tudod, hogy mit kezdenél vele, de te kushadj, mert még a nem létező wellness szállóba se jutnál be, ha azt csináltak volna belőle.
A tulajdonával, mindenki azt tesz, amit akar. Vagy nem?
 
 
 
 
A rendszerváltás előtt, ezek a családoktól, önkényesen elvett ingatlanok, kastélyok, zavaros ideológiák következtében gyermekotthonok, pártüdülők, klinikák, tüdőgondozók, művelődési házak, meg ehhez hasonlók lettek.
Egyik se jó, baszdmeg.
Viszont lehetne jó kis fesztiválokat csinálni bennük.
Egyszer voltam Amszterdamban a Nagykórházban, ami a lebontásáig foglaltházként üzemelt.
Csak néztem, hogyan működött az. De az az önkormányzati tulajdon volt, be lehetett költözni, mert leszarták.
Ez meg valakié.
Kár, hogy az övé.
 
 
Medence komplexum:
 

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.