MIR      RAFAEL TORAL       DIGÉP
 

 
A   ZAJ <<<  ünnepe a Dürer Kertben!
 
Rafael Toral
 
A portugál előadó számos kezdeti vizuális és térbeli művészet, videó és kísérleti installáció után, 2003-tól már csak a zenére koncentrált, és megszülte innovatív Space Program elnevezésű sajátos, egyszemélyes zeneszínházát, amellyel azóta körbeutazta az egész világot. Elektronika, zaj és vizualitás.
És íme, most Budapesten is megtekinthető.

http://www.myspace.com/rafaeltoral

 
MIR
 
 
 
Két évvel ezelőtti nagy sikerű budapesti és miskolci koncertjeik után idén is: a svájci MIR űrállomást rendez be, és zenéjével végtelen teret teremt. Második lemezük felvételeit Alex Buess kommandírozta. Ő abból az emlékezetes 16-17 nevű alpesi káosz-jazz-noise-free-core együttesből lehet ismerős, akik a nyolcvanas évek első felében megelőlegezték John Zorn és társai ízlését. De dolgozott GOD-dal, ott volt
Phantom City-ben, lement Techno Animalba. A MIR trió zenéje? Az előzőekhez még ezeket adjátok hozzá: a dobos Daniel Buess a több mint 25 tagú, kortárs zenére specializálódott baseli Ensemble of Phoenix alapító tagja, a 90-es évek végén már a 16-17-ben is zenélt. Saját nevén, szólóban szintén űrzenélő, eredetileg nagyzenekari hegedűs, gitáron és basszusgitáron játszó Papiro mester a garázs punktól az elektronikáig tartó teljes skálán alapított már zenekart és minden hangszeren játszik, amit csak meg tud kaparintani. Legutóbb Damo Suzukival zenélt együtt. MZ, koncerteken felállított kisszobányi játékszerén minden hangot élőben
szólaltat meg. Különféle billentyűs hangszerekből épített instrumentumának csodájára járnak.
1975-ben a közös Szojuz- Apolló űrrepülésen nem volt ennyi kütyü, és hát a hangzás sem volt az igazi. Új lemezükön a – nemrég Mike Pattonnal hazánkban járt – olasz ZU együttessel közösen dolgoztak, amelyről lehet majd hallani pár darabot.
 
http://www.myspace.com/mirmusic
 
Digép
 
 
 
"Az ember izzadó, kemény fizikai munkát végző embereket lát a színpadon, akik baromi melót tesznek bele, hogy mindenféle láncokat, csöveket, vasakat zúzzanak szét, forrasszanak össze, és a hallgatónak éppúgy baromi munkát kell beléfeccölni, hogy mindezt be is fogadja."
 
http://digep.foldalatti.eu
 
 
 
                                                                                                                                                                      szervező: Budapesti Földalatti
 
***

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.