SABOT (CZE/USA), BÜDÖSÖK, Létrák koncert Budapesten a Tűzraktérben!

SABOT
1988-ban alakult San Franciscóban, a Forethought punk-trió ritmusszekciójából. A SABOT azóta változatlan felállásban (basszusgitár, dob) instrumentális zenét játszik.
A SABOT: Christopher Rankin – basszusgitár
Hilary Binder – dob                
folyt. tovább gomb <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
 

Christopher Rankin az Ohio állambeli Clevelandben született. Miután 1978-ban Colorado államba, Boulderbe költözött, szaxofonozni és klarinétozni tanult. Első, indusztriális zenekarát, Problemist néven, San Franciscóban alakította, 1981-ben. A Problemist-ből való kilépése után szaxofonról és szintetizátorról basszusgitárra váltott. 1984-ben megalakította a Morally Bankrupt-ot, mely progresszív punkzenét játszott. Zenei pályafutásában a továbblépést a Forethought nevű folk-punk trió jelentette, melyet Tommy Strange és Hilary Binder (gitár/ének, dob) közreműködésével alakított. Ebből léptek ki ketten Hilaryvel, ezáltal létrejött a Sabot.
Hilary Binder Washingtonban született. 6 évesen kezdett zenét tanulni, hegedült és zongorázott. Elégedetlen volt azonban a klasszikus zene szigorú kereteivel, 15 évesen autodidakta módon dobtanulásba kezdett és első punkegyüttesét, Death Before School néven 1981-ben hozta létre.San Franciscóba költözése után csatlakozott Christopher és Tommy zenekarához, melyben folytatta a dobolást. A SABOT megalakulásával jött el a lehetőség, hogy tovább gazdagítsa dobtechnikáját.
Christophert korai éveiben elsősorban klasszikus zenei és dixieland-hatások érték. A ’70-es években a progresszív rock és a kortárs jazz iránt kezdett érdeklődni. A Problemist és a Morally Bankrupt a ’80-as évek indusztriális, punk és más független zenei stílusaival hozta össze. Manapság sok fülhasogató japán noise-ot és ’60-as évekbeli szuperavantgárd és összetett jazzt hallgat.
Hilary eleinte klasszikus zenén nevelkedett, mely a mai napig hatással van kompozícióira. Tíz évig szinte kitárólag punk és hardcore zenét hallgatott, szabadidejében mindig talál egy kis időt a soul, go-go és hip-hop hallgatására is.
http://www.myspace.com/sabotband
http://www.cesta.cz/sabot!.htm

BÜDÖSÖK
Az 1997-ben alakult Büdösök zenekar valószínűleg az egyetlen magyar dadaista punkzenekar. Megalakulása óta változatlan felállásban játszik. FényFehér István (Ápolók, DIGÉP) visszataszító és ellenszenves szövegeket ír és ezeket a fokozott undor hangján ordítja, többnyire azonban zenei hangon, szinkronban a basszusgitár enyhén torzított hangjaival. Kozi (basszus) rendkívüli technikával pótolja a szólógitárt is. Sado (dob) elementáris erejű ütéseivel vastagon aláhúzza Fényfehér István előadásmódját.
http://budosok.foldalatti.eu

LÉTRÁK
A Létrák együttes 2002-ben alakult, mint noise zenekar, majd lassan a progresszív stílusok felé fordultak. Földváry Attila basszusgitáros és Csatlós Gábor (jelenleg fémek/ének) korábban sok különböző stílus betanulását tűzte ki célul, jelenleg szövegcentrikus indusztriális punkzenét játszanak.
http://www.letrak.uw.hu
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.