A Hope Bombs a korai kilencvenes években, kb. az utolsó punk hullámmal egyidőben alakult. A San Francisco-i vonalnak megfelelően a 3 tag a balosság és az anarchizmus különböző fokait képviselték. Volt viszont valami, ami miatt kiváltak a Dead Kennedys-nek köszönhetően alapitott többi banda közül. Ez pedig nem volt más mint az anarchopunk mellett domináló témák, nevezetesen a matematika, házi feladatok és a punk-HC mozgalom körül kialakult általános macsó imidzs birálata. Nem voltak fülbevalóik, piercingjeik, tetkóik, még egy nyomorult taraj sem, volt viszont logikai játék koncerteken a számok közötti szünetekben, és hasonlók. 
 
Bizony, semmi cicoma...
 

Az olyan nóták, mint az Every Punk’s a Poser és Rock Star Turn Down Your Amplifier persze nem lettek slágerek még a szcénán belül sem, a banda bevallása szerint a rajongótábor kimerült abban a maroknyi lelkes ifjúban, akik hatásukra megalapitották a SPAM records-ot (többek között a később Fleshies és Triclops énekeseként megismert Johhny Geek, illetve Bobby Joe Ebola a Bobby Joe Ebola and the Children McNuggets nevezetü szuperformációból). 
A nagy áttörés akkor következett be, amikor a Lookout Records egyik managere elé kerültek, aki zenéjük hallatán annyit mondott, "Hát, ez…… érdekes". És lemezszerződést ajánlott. Ezen a 3 tag annyira meglepődött, hogy egyből föl is oszlottak. Emléküket az évente megrendezendő Geekfest őrzi. 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.