ADAM BOMB
úra Magyarországon
az RNR666 és a Földalatti Egyesület koprodukciójában
Július 18.-án Budapesten a Szabad az  Á-ban
Belépő: 800 forint
Kezdés: 21 óra
Első bandáját 14 éves korában, 1977-ben alakította Seattleben. A csapat énekese Geoff Tate  (Queensryche) volt. Csak ismertsége miatt írom le nevét, melytől a hideg is kiráz. Nem sokkal később Eddie Van Halennel szignáltatta gitárját és 3 órás leckét is kapott tőle, melynek végén Van Halen megjegyezte, „Jobban játszol, mint Mick Ralphs a Bad Companyból.”   

Még mindig csak 17,  amikor a TKO együttes tagja lesz, akiktől egyetlen számot sem találtam, amit érdemes lenne embeddelni, de 18 évesen, hallatlan önbizalommal jelentkezett a KISS együttesbe gitárosnak. Ez a KISS amilyen borzalmas, olyan hatással volt a rock zenére. Nekik köszönhetjük az S.O.D.-t is. Scott Ian miattuk kezdett el zenélni. 

1982-ben Hollywoodba költözik. Szobatársa Izzy Stradlin, aki a Guns’n Rosesből lehet ismerős, szemben pedig egy Tommy Thayer nevezetű egyén lakott, aki nemrég szintén hazánkban járt, lévén a KISS gitárosa. Ő javasolta az Adam Bomb nevet. 18 évesen két koncerten beugrik a Steelerbe helyettesíteni Yngwie J. Malmsteent, amit csak azért tartok érdemesnek megemlíteni, mert Malmsteen köztudottan virtuóz gitáros, kár hogy nem tetszik amit csinál.

1984-ben rögzítette első szólólemezének anyagát Honoluluban. Társai, a két basszusgitáros Phil Feit (Billy Idol) és Cliff  Williams  (AC/DC), az  Aerosmithből ismert  gitáros, Jimmy Crespo és a dobos, Gregg Gerson (Billy Idol, Iggy Pop, Mick Jagger).  Azóta kiadott még 11 lemezt, e mellett szerzőként és zenészként is feltűnt jó barátja, Michael Monroe zenekarában, a finn Hanoi Rocksban.

1988-ban 10 hetet töltött Stockholmban, ahol a Pipeline bárban minden este együtt játszott Johnny Thundersszel (New York Dolls, The Heartbreakers). Emlékére dalt is írt.
Barátja koporsójába egy mini Marshallt, zsebébe pedig egy spanglit rakott útravalónak,  „de az ég bassza meg, a gyufáról megfeledkeztem.” 
1990-ben kezdett el dolgozni negyedik, New York Times című lemezén, olyan zenészekkel, mint a gitáros Steve Stevens (Billy Idol, Robert Palmer, Michael Jackson, Juno Reactor, Pink) a zongorista Nicky Hopkins (Beatles, Rolling Stones, Who, Kinks, Steve Miller, Neil Young), a Rolling Stones egykori gitárosa, Mick Taylor vagy az igazi funk black metált művelő, és tavaly hazánkban járt basszusgitáros, T.M. Stevens. Menedzsere Jack Douglast (John Lennon, Yoko Ono, Aerosmith, Miles Davies, Cheap Trick, Patti Smith) kérte fel producernek. Nagyon sokat kért, amit aztán heroinra és nőkre költött. Rémálom volt vele a munka. Majdnem befejezték a lemezt, már csak a keverés volt hátra, amikor a stúdió tönkrement és a felvételek eltűntek. Hat év múlva kerültek elő. „Felhívott egy ribanc, hogy ha akarom, eladja nekem a szalagokat. Brooklynban egy elhagyott raktárban kellett találkoznunk. Tisztára, mint a Nagymenőkben. Olyan érzésem volt, hogy most vagy letartóztatnak vagy rám lő valaki.” A lemezt gyorsan befejezték, de 2001-es megjelenését a dobos, Bobby Chouinard (Alice Cooper, Gary Moore, Chris Spedding, Robert Gordon, Ted Nugent, Jon Paris) sajnos már nem érte meg.
1993-ban történt. Egyik este, az akkor már hipersztár Axl Rose felsétált a színpadra és beszállt énekelni az egyik számba. A koncert végén elárulta, hogy annak idején látta őt a TKO-ban és szerette volna megkérni, legyen az alakuló Guns’n Roses gitárosa, de úgy gondolta, visszautasítaná az ajánlatot, ezért inkább meg sem kérdezte. Helyette lett Slash. Itt a Guns’n Roses dobosával, Steven Adlerrel egy Aerosmith feldolgozást játszanak. 
1995-ben, arra a szinte Bacsik Elekes mutatványra is képes, hogy pillanatnyi ötlettől vezérelve, sajtóanyaggal és alig több mint 100 dollárral a zsebben, Marshall erősítővel és gitárral a kézben Angliából áthajózik a spanyolországi Bilbaoba. Onnan busszal megy tovább Madridba. Az ország annyira lenyűgözte, hogy végül több mint egy évet töltött ott, és mellékesen írt egy máig kiadatlan, 300 oldalas könyvet, Az eső Spanyolországban főleg az agyamra zuhog címmel.    

2001-ben a Led Zeppelin basszusgitárosa, John Paul Jones, egy londoni fellépése után meghívta egy hétvégére stúdiójába közös zenélgetésre. A találkozás eredménye: 

A szimpatikusak közül játszott Chuck Berryvel, a Damneddel, Iggy Poppal, Lemmyvel Joey Ramone születésnapján. Hozzánk két fiatal olasz zenésszel érkezik, akiket 2004-ben szedett össze Itáliában.
 Szabad az Á: Budapest, VIII. Mikszáth tér 2. A Zappa Caffe-ban

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.