Pár hete már szemezek ezzel a plakáttal itt, ni…
 
 
…és éreztem én már az elején, hogy valami nem oké, de valahogy sehogysem jöttem rá, hogy mi is az ami igazán zavar. Talán a címválasztás befáradt satnya humora, vagy Bajor idétlen, százszor elhasznált, minden szerethető vonást nélkülöző arca az? Esetleg a "nincsen magyar sikerfilm Gesztesi és/vagy Mucsi nélkül" effektus bassza a csőrömet?
 
Aztán ma végre erőt véve magamon, megálltam a plakát alatt és jól szemügyre vettem azt, hogy végre rájöjjek: melyik végén bűzlik a szar. És lőn világosság, megtaláltam az elrejtett hibát, ami bár nem látszik teljes mértékben a fenti kisméretű képen, de amúgy totálisan összezavarja az embert. Most akkor mindenki koncentráljon a kompozíció bal felére, ott ahol a három éhes majom áll kezükben egy-egy hangszert tartva. Na? Látod, hogy Gesztesi és Mucsi kezében is basszusgitárt rakott az agyhalott sztájliszt? Ha nem látod, majd állj meg te is a plakát alatt és nézd meg! Ilyen egyszerű az élet, ilyen egyszerű a néző, ilyen egyszerű a halál. A helyzet az lehet, hogy: Kabay Barna új filmje (gondolom) egy zenekarról szól, amiben két bőgös is van, vagy pedig ennyire hülyének néznek minket már megint és/vagy ennyire igénytelen szar-szemét produkció az egész, amiben arra nem veszik a fárdtságot, hogy valaki, akárki szóljon a kopfnak, hogy "Hé, főnök, tényleg ezt a képzavart akarjuk plakátra rakni?!". Mire a kopf: "Gitár, gitár… jó lesz az falura!" Na, itt jegyeztem volna meg a "valaki, akárki" helyében, hogy  a bölcsek szerint, az Andreas Werckmeister féle jóltemperált hangolással csak az az egy baj van, hogy a részletek pontosságát háttérbe helyezi, így bármilyen impozáns is legyen a kész mű, valahogy mindig döcögni fog a hallgató számára ott legbelül a végeredmény…

Kénytelen voltam felhívni Csühest, a kétlábonjáró rocklexikonunkat, hogy ugyan mondjon már nekem legalább egy olyan bandát akik ténylegesen két basszerrel nyomultak. Rövid gondolkodás után az amerikai Godspeed-et mondta a mester, de ennyi. És mostmár hála a jó istennek, tudjuk: a Szuperbojz is egy ilyen zenekar és ha másért nem, hát ezért érdemes lesz megnézni ezt a szuper kis mozit.


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.