urnalogo2

Az Urna nevű nagykanizsai ördögi horror fém banda 2002-ben indult „hódító” útjára. Aki felmegy a metal-archives.com nevű oldalra, elég érdekes dolgokkal szembesülhet a név kapcsán. Például csak Olaszországban 2 darab Urna létezik, de a cseheknél is van egy elég régi formáció.

urna1

Az alábbi beszélgetést Márti & Pali készítette Malevolus-szal egy mámoros éjszaka.

Íme:

 

RNR666: Úgy tudom a Venom zenekarnak is alapítója voltál!

Urna: Jól kezditek. (Nevet.) Mivel nem vagyok közel hetven éves ez valami pletyka lehet. Az viszont igaz, hogy a Venom Possessed bakelitje volt ’92-ben az első Black Metal album amit napi szinten oda-vissza lejátszottam. Sajnos csak kölcsönbe volt.

RNR666: Akkor beszéljünk az Urna zenekarról, ami szerintem egy kurva jó név!

Urna: Kösszönjük szépen!

RNR666: Az Urna története?

Urna: A Princeps Daemonum mellett ezt szintén Nox-szal kezdtük, csak egy ével később, mint a Princeps-et. A DENIAL OF GOD hatalmas favorit. És akartam egy kimondottan magyar nyelvű, és nevű Black Horror Metal hordát. Akkor még bele sem gondoltunk, hogy rajtunk kívül lehet még másik ilyen nevű banda is, de ez underground színen nem szokott probléma lenni. Lásd Malediction (pécsi death metal banda – RNR666). Az Andróék splitet akartak, az angolok meg közös koncertet. Haha..

RNR666: Kibaszottul tetszik az Urna név, ebből lett később a POKOL?

Urna: Így van, mert sikerült egy koncert képes felállást összehoznom a Teurgia pár tagjával, és az óbudai koncertünket POKOL néven adtuk. Első koncert és „megszeppent” vidéki srácok.

RNR666: Miért, szar volt a koncert?

Urna: Kezdjük ott, hogy egy hónap alatt tanítottam meg a Nocturnaléknak 5-6 dalt, ebből egy feldolgozást. A „hangmérnök” késve érkezik, én az első visításnál, majdnem beszédültem a dobok közé. Az Abruptum Aerge Facere Alci száma helyett, a Heic Noenum Pax került terítékre. Ja, én meg szombaton mentem középfokú angol vizsgára, úgy hogy a corpsepaint egy részét nem sikerült lemosni. Tanulópénznek jó volt. (Már megint nevet…)

 

urna3

 

RNR666: A metal-archives-on semmi info nincsen a borítók és a számcímeken kívül.

Urna: Persze, mert a ’02-es reh.demo nem hivatalos, meg ott vannak zagyvaságok. Tudod?

RNR666: De a metal-archives-on szinte 0 info van bazzeg!

Urna: MERT NEM VOLT HIVATALOS!!! Én csak átvettem grátisz azoknak, akik a DEUM NIGRUM INVOCO kazinkat berendelték a ‘zine-emmel együtt. Ott linkek vannak, hogy e-bay, amazon, stb… Hivataloson kazettán fog kijönni, mert annak kultusza van!

RNR666: Nem is az, hogy kultusza van, hanem egy létező forma.

Urna: Meg figyelj! Te is nagyon jól tud, ha adtatok ki „7 EP-t az RNR666-on keresztül, hogy nem úszol meg 200 rongy alatt sem egy ezer példányos CD-t, sem egy 2-300 példányos kislemezt. Ja, és akkor a 10-12 incsesekről még nem is beszéltünk. A DIE-HARD kiadványokról meg pláne!

RNR666: Az milyen? Vastagabb bakelit?

Urna: Kivitelben szebb, jobb gazdagabb, ennek eredménye, hogy drágább is! Például a WITCHCRAFT/AGE OF AGONY split 10″EP nekem közel 8 ropiban volt. Vagy szintén a WITCHCRAFT DIE-HARD kazik, még több. Volt a 3 kazi, mellé póló, vihargyújtó, sörbontó, mindez szitázott fadobozban! Na ugye…

RNR666: Erről az AGE OF AGONY-ról én már olvashattam talán a Hammer World-ben? Ők kanizsai banda?

Urna: Nem, de a Zalai Metal Kommandó oszlopos tagjai. A két alapító lövői. A dobosuk Peták vitt ki minket a UNITED METAL MANIACS FEST tizedik felvonására, ahová szinte csak a dán haverok miatt mentem ki, de a floridai Black Witchery énekessel igencsak összehaverkodtunk. Szegény Impurath, mit reszketett mikor stagedivelni akartunk vele. „Not stage diveing with Hungarian Guys!” Hahaha… Hailz AGE OF AGONY!

RNR666: Na de a WITCHCRAFT 20. jubileumi bulijáról is mesélj már! Még friss az élmény, nem?!

Urna: Khm…. Igen az élmény friss, de igencsak megcsináltam magam! Viszont Angmaréknak kurva nagy respekt a szervezésért. Még kajálni is tudtunk a fasza zenekarok mellett! Ja itt ismét a Petákkal ünnepeltünk. Már haza is a Különleges Sörök boltján keresztül mentem oda útnak. Amúgy az Urna két legutóbbi ex tagja is tiszteletét tette. Azért az is fontos, hogy a stúdió is pont szemben van, ahol véglegesítjük a zenéket! Hail to the Klaan!!

RNR666: Az Urna dalokról még valamit!

Urna: Alkottunk kábé 12 saját dalt meg feldolgozásokat a Vondur, Mayhem, Absurd, Darkthrone hordáitól. A barcsi Detonic-tól már nem, mert a gityós lelépett egy helyi Hatecore brigádba. Egyébként volt neki Vérbúlcsú néven is egy „onemanprojekt”…

RNR666: A Vérbúlcsú rémlik, de amúgy neked voltak ‘zine-jeid is, ugye?

Urna: Volt kettő saját egy számot megért, meg most a HORROR ET ABRUPTA, de az meg filmes lap lesz, majd nehéz szülés lesz. Talán a körmendi TOTAL WAR FEST-re materializálódik…. Ezenkívül a BLAST ‘zine hozta le a HAEMORRHAGE, BLASPHEMY, DEIPHAGO, MORBOSIDAD intijeim. A MORBOSIDAD-ban ráadásul hörögtem is a Solomon’s Gate című BEHERIT klasszikust!

 

 

RNR666: Na, ha már a filmek szóba jöttek, azokkal mi van?

Urna: 1986-ban Ómen és The Exorcist című filmekkel kezdtem. Amúgy megnézek sokféle mozit, de a horror az első. Viszont annak minden ága szinte! Na jó, az Ed Wood filmjeit nem, de olaszoktól sokat, főleg Argento & Fulci. Az amcsiktól meg John Carpenter alap, Kubrik szintén, aztán Joe Dante is.

RNR666: Oké. Amúgy Urna koncert csak a budapesti volt?

Urna: Nem, volt még Nagykanizsán is a Kodály Zoltán művházban kettő, de többre nem vágytam. Még lett volna egy reunion a Feretrum tagjaival, de nem tudtunk időpontot egyeztetni. Erre szoktam mondani, hogy Kanizsán nem igazán lehet együtt zenélni szinte senkivel! Ennek ellenére nincs harag egyik volt tag felé sem. A Princeps Daemonumról mit szeretnétek tudni?

RNR666: Az egy másik beszélgetés legyen, ha lehet….

Urna: Be vagy baszva?

RNR666: Beee… Hehehe!

Urna: Folytatjuk legközelebb!

Márti: A Csíki Sör hatására az urak viccesre itták magukat, így a Princeps Daemonum tolódik, de még kitérünk egyébbre is Malevolus-sal.

 

urna2

 

 


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.