A pillanatnyilag szünetelő Sonic Youth gitárosa Thurston Moore a kansasi Lawrencben, Burroughs utolsó otthonában, az író építette Orgone-dobozban üldögélve rájött, hogy neki bizony Burroughs-rockot kell játszania
 

 
Az orgone-doboz egy sikeres futóbolond, William Reich pszichiáter építette szerkezet, mely összegyűjti a kozmikus energiákat, melyek jó hatással vannak az egészségre, növelik a szexuális potenciát, gyógyítanak mindenféle betegséget, a rákot is, amit szintén az orgone energiák hiánya okoz. A dobozt, ami leginkább egy ruhásszekrényre hasonlít, a 40-es 50-es években 10 dollár (ma kb. 23 000 forint) havidíjért lehetett bérelni, de Burroughs elvonási tünetei enyhítésére inkább épített egyet magának. A feltaláló 1957-ben szívelégtelenségben börtönben halt meg. Két évet kapott, mert megszegte a dobozok államközi szállításának tilalmát. Munkatársát csak egy évre ítélték, amit lehet keveselt, mert szabadulása után öngyilkos lett, pedig a doboz a neurózist is gyógyítja.  
 

 
társaival: Keith Wood (gitár, Hush Arbors), Samara Lubeski (basszus, hegedű, Metal Mountain), John Moloney (dob, Sunburned Hand of the Man) Chelsea Light Moving néven.  
 
Bécsben augusztus 3.-án a Stadtsaalban adnak koncertet.

Mindkét szám + még 2 letölthető INNEN

 

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2024 RNR666.