Klazo : ‘Demik Dementia (Big Neck Rec. / No Front Teeth Rec.) 2022

Na, bazmeg, mintha hájjal kenegetnének! Ez az én világom, ezt keresem és szeretem én a legjobban, pontosan ezt a túlvezérelt, primitív szart, amit ez a két srác (dob+gitár/ének) tol itt nekünk a kanadai Londonból. Kurvagyenge szóviccel élve “London/Ontario – Oltári jó!”. Jó tekerős KBD punk húsz percen keresztül Johnny Ramone-t idéző szőnyegbombázás szerű gitár-terrorral, vagy amikor lekaszálnak gépfegyverrel. Olyan. Gondolom minden tízesre volt tekerve a felvételek során, mert az egész sistereg az elektromosságtól és mivel basszusgitár sincsen, kibaszott élesen szól, így nekem bejátszik egy kis Motörhead hangulat is valamennyire.

Aki szereti a Jay Retard féle The Retards, az orosz Total Rejects, a francia The Fatals vagy az amcsi Livefastdie féle kissé idegbeteg, kapkodós garage punkot, az  jól jár a Klazo-val is az fix! Minden szám extra jó, de kettő nekem így is kiemelkedik, a lemeznyitó és a ‘Smash The Letter’.A lemez beszerzése lehet nem lesz olyan reménytelen, mert a lemezt közösben adta ki a Big Neck Rec. (USA) és a No Front Teeth Rec. (UK).
Interjú a zenekarral hamarosan az RNR666.HU-n !!!!!!!

Teljes lemez itt >>
https://bigneckrecords1.bandcamp.com/album/demik-dementia

Shitbots / CEO : split7″ (Goodbye Boozy Records) 2022

Mi van itten februárban, jó zenék hónapja?! Ez is olyan, mintha direkt nekem csinálták volna! Mindkét zenekar Brian projektje. Ő olyan nagyszerű montreáli csapatokban játszik/játszott mint a Demon’s ClawsPrimitive Hands, vagy a Mind Controls. Úgyhogy a minőség borítékolva. A Shitbots két száma akkorát ütött rajtam, hogy bár nagyon kíváncsi voltam a CEO-s oldalra, még egyszer meg kellett hallgatnom egyből, még hangosabban.

Ennél töményebben garage trash-t, blues punkot nem lehet játszani azisbiztos! Nekem full Superhelicopter / The Spamchords hangulata van. Zajos, bunkó zene, ezen nincs mit szépíteni. CEO három száma Lo-fi, félig akusztikus, amolyan betépős zene. Jeff ‘Aranytorkú’ Clarke (Demon’s Claws, Milk Lines, Hellshovel) is szerepel ezekben, bár a hangját én nem hallom, max a ‘Give Me A Call’ ban mintha vokálozna. Nagyon jó az egész, remélem mindkét bandának lesz teljes anyaga hamarosan!

https://goodbyeboozydigital.bandcamp.com/album/shitbots-c-e-o

X-Acto / Paranoise split 7″ (Goodbey Boozy Records) 2022  

Te a-ty-a-ú-r-i-s-t-e-n !!!!! Már megint mit szabadított ránk Gabriele az olasz Goodbey Boozy Records főnöke! Itt, az RNR666-nál sosem titkoltuk rajongásunkat a teramoi mini(mal)kiadó iránt. Áradoztunk róla nem egyszer >>> klikk! <<< , interjút is készítettünk a főnivel >>> klikk!! <<< Ezt a 2022-es évet jól beindította ezzel a hatszámos splittel, az kurvaisten!

Az X-Acto valamiféle beteg szinti punk-grind-avantpunk borzalmat vezet elő, az első szám egy olasz bandát a Santa Fiora-t juttatja eszembe és azt a kurvajó koncertet, amit 2009 januárjában adtak Budapesten kb. húszunknak. De a londoni Trencher vagy a  san diegoi The Locust párhuzam sem hülyeség, de ezeknél azért jóval punkabb a hangulat. Nem sok infót találni róluk, a youtube-on van egy koncert. Nagyon agresszíven nyomatják ezek a nagyon fiatal srácok.
Paranoise oldala nem kevésbé zakkant, itt már valamiféle kraut rock is vegyül ebbe a punk rock száguldásba. A lemezoldal végére már addig szítják a tempót a srácok, hogy az utolsó szám egy az egyben olyan, mintha 45-ös fordulatszámon hallgatnál meg egy The Functional Blackouts vagy egy Daily Void nagylemezt. Nem lennék meglepve, ha ez a split évek múlva ilyen hivatkozási alap lenne a punk rock alvilágában.

https://goodbyeboozydigital.bandcamp.com/album/x-acto-paranoise

És az elégedett rockandroll újságíró:


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2022 RNR666.