joebuck_text

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a Goddamn Gallows után az amerikai hardcore country színtér egy másik kiváló képviselője JOE BUCK lesz a vendégünk szeptember 25-én Budapesten.

Joe Buck Kentucky állam egyik kisvárosában született. Még magyarországi mértékkel is kisváros, hisz csak tizenhétezren lakják. Egy farmon cseperedett fel. Elmondása szerint nem tud olyan korai emlékeket felidézni, hogy ne zenélt volna. A családban mindig szólt a zene, és mindenki zenélt. Tinédzserként elköltözött szüleitől, és ’79-től különböző nagyvárosokban punkoskodott, és – őt idézve – “zilliónyi punk bandában játszottam.”

Lakásában rendszerint üvöltött a zene, Ramones, Pistols, Clash, ilyenek. Egy nap becsengetett az egyik szomszéd, s így szólt: Amiket hallgatsz, az mind szar, tedd fel inkább ezt! Azzal átnyújtott egy Hank Williams Greatest Hits lemezt.

Na ekkor változott meg Joe Buck, azaz Jim Finklea élete TELJESEN. Innentől csak a country és az amerikai folk zene létezett számára. Ez a ’80-as évek elején történt, de a ’90-es évek közepéig nem játszott countryt, mert tudta, hogy a trükkök, fogások eltanulásához idő kell. Egyetlen zenekarának jelent meg lemeze ebből az átmeneti időből, a Gringo-nak. De ez sem punk zene volt, inkább Gun Club-szerű blues punk. Amúgy a Gringo mindkét nagylemeze igen jó kritikákat kapott akkoriban. Ezután a Legendary Shack Shakers-ben nyomult, ami egy viszonylag népszerű és elismert rock’n’roll zenekar azóta is.

Majd Hank Williams III oldalán találjuk, aki a nagy példakép és inspiráció, Hank Williams unokája, és country metal punk zenét játszik, amit ő csak Hellbillynek nevez, és tagja volt Phil Anselmo Superjoint Ritual-jának is. Joe Buck az ő Damn Band nevű kísérő zenekarában nagybőgőn, ill. Hank metál bandájában, az Assjack-ben basszusgitáron játszik.

One man bandként a kétezres évek eleje óta nyomul Joe Buck Yourself néven. Ugyan van pár CD-je, de a lemezkiadás nem nagyon izgatja, inkább a koncertekre összpontosít. Végül is állandóan úton van.

09. 25. VASÁRNAP 19:00

127. RNR666 BULI

JOE BUCK YOURSELF (USA)

+ ez alkalomra összeáll a

SZENT CSALÁD ORAL ORCHESTRA

BUDAPEST, TRAFIK KLUB
VIII. ker, Mikszáth tér, a Zappa Caffe alatt,
bejárat a Szentkirályi utcából!

Jegy: 1200-

És hogy ki az a Hank Williams? Ő a country legenda.
Aki hátfájását alkohol és mindenféle drogok kombinációjával kezelte.
1953 január 1-én hajnalban egy Cadillac hátsó ülésén állt meg a szíve.
Mellette üres sörös dobozok, és egy befejezetlen dalszöveg.
Koncertre tartott. 29 éves volt.

És hogy ki is valójában Joe Buck?


OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2021 RNR666.