Csak magamat ismételném. Inkább összevágtam az eddigiekből. Mert március1.-én, péntek este Budapesten a Trafik kluban & március 2.– án Szolnokon a Tomiban a finn BLACK MAGIC SIX Akik magyarországi tapasztalataikat egy mondatba sűrítve így foglalták össze: „Ha mi annyit innánk mint ti, már rég halottak lennénk.” 
 
 
“Nem vagyunk istenek, ámbár hasonlítunk rájuk.”

Finnország hivatalos trash-blues-punk bandája Eredetileg – ahogy a nevük mutatja – 6 tagú zenekarnak indult, viszont G-Tan (gitár) és az isteni Lew Sifferr (dob) kivételével a többiek elfelejtették látogatni a próbákat. 

Egyik bevallásuk szerint zenéjükre három fogalom nyomja rá a bélyegét: Sátán, Punk, Venom. Máshol viszont így nyilatkoznak. „Mi bluest játszunk. Robert Johnson a 61-es és a 49-es országút kereszteződésénél Clarksdale-ben kötötte meg a maga alkuját az ördöggel. Mi a Fleminginkatu és a Vaasankatu kereszteződésében, Helsinkiben. Robert ligájába tartozunk.” Robert Johnson a legnagyobb hatású blues gitáros aki valaha élt.

“A lemez megtestesülése gonosz és mesteri tervünknek, amelynek segítségével rövid időn belül uralmunk alá fogjuk hajtani az egész világot és az univerzum nagy részét. Ebben biztosak vagyunk. Evil Acupunction című lemezünk ugyanazt jelenti a rock and rollnak, amit a biblia jelentett a kereszténységnek.”

A BM6 hangzásában egyesek szerint a legendás blues énekes- gitáros, Howlin’ Wolf és a black metal alapító atyja, a Venom ötvöződik. Mások Iggy Pop zenekarához, a Stoogeshoz, a Dead Kennedyshez vagy az AC/DC- hez hasonlítják őket. Az együttes szerint azonban ezek téves megállapítások, mert úgy szólnak ők, ahogy egy sátáni mestermű keveredik Sztálin orgonáinak hangjaival és egy Kallio béli farkasember üvöltésével. Kallio Helsinki bohém negyede. Ahol a J- Tan és Lew Siffer szomszédságában Finnország elnök asszonya, Tarja Halonen is élt, mielőtt közkívánatra átköltözött az egyik hivatalos elnöki rezidenciába, Mäntyniemibe. Ami szintén remekmű. 
VIDEO <<<   VIDEO <<<

Mindkét est meghívott vendége a HARP EXPLOSION one-man band Horvátországból, Vinkovic városából, ami történetesen Kőbánya testvérvárosa. Iggy énekes / szájharmonikása volt a Thee Knuckleheads nevű igen jó garage bandának, de 2009 ota magányosan nyomja a blues punkot. Nincs gitár, nincs dob, szájharmonika van, meg loopok, dobalap és torzítók  !!!!!!   VIDEO <<<        VIDEO <<<

 
március 1. 21:20 – Budapest / Trafik Klub
   BLACK MAGIC SIX (Fin)   >>
> LINK <<<               
   HARP EXPLOSION (Hr)   LINK <<<
facebook KLIKK!!!
                     
         
1000Huf
 
március 2. – Szolnok / Tomi büfé
   BLACK MAGIC SIX (Fin)
   HARP EXPLOSION (Hr)
   LÉTRÁK (Hu)
facebook KLIKK!!!
     
         ingyenes!
 

OSZD MEG / SHARE:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2019 RNR666.