Személyi jövedelemadód 1%-át
add az rnr666-nak!

Hogyan?

 
Ha munkahelyed készíti adóbevallásod
Fogsz egy borítékot, veszel egy borítékkal megegyező nagyságú papírost, ráírod szépen, hogy Rendelkező nyilatkozat, alá kedvezményezett adószáma: 18189797-1-42 (Plaza Real Alapítvány), végül neved és adóazonosító jeled. A borítékra ráírod adóazonosító jeled, leragasztod, és a ragasztáson átívelve aláírod. Mert tartalmát munkáltatód, akinek továbbításra odaadod, nem ismerheti meg. Ezt legkésőbb 10 nappal az adóbevallások beérkezésének határideje, május 21. előtt kell megtenned.  

Ha magadnak csinálod
A kiküldött nyomtatványok között találsz egy perforáltat, oda beírod, amit kell. De nem tépsz le, és nem raksz külön borítékba semmit! Csak beírod és kész. Figyelem! Két 1%-ról tehetsz nyilatkozatot. Egyet egy civil szervezet, egyet egy egyház javára. De mivel mi nem élünk vissza embertársaink hiszékenységével (legalábbis egyelőre), leghelyesebb, ha azt a részt üresen hagyod (amíg megalakítjuk, és egyházként elismertetjük a Stabil Tévelygők Tábora nevezetű gyülekezetet).

Ha az APEH (amit egy ideje már NAV-nak hívnak) veti ki rád
A hatóság az adókivetésről küld neked egy nyilatkozatot, amit aláírva kell visszaküldened. E mellé beteszed 1%-os nyilatkozatodat. 

Ha elektronikusan küldöd be
1135 számú űrlaphoz kapcsolódó 11egysza nevű rendelkező nyilatkozaton.
(Internetes adóbevallásról ITT)
 
Ha meg ha hál istennek könyvelőt, vagy adótanácsadót tartasz, akkor szólj neki, mit írjon oda.   
 
Ha megfeledkeztél róla, és már elküldted, akkor május 21.-ig külön megteheted. Nyilatkozatodat adóazonosító jeleddel ellátott borítékba teszed és elküldöd lakóhelyed szerinti NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ex-APEH) regionális igazgatóság részére. 
 
 
 
 Köszönjük
 
 
Kapcsolódó rnr666 rádióshow: Csóró Adás
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2022 RNR666.