Senki nem gondolhatja komolyan, hogy Schmitt Pálnak bármi köze van ahhoz, az 1988 őszén egy lapban már létezőként említett, 1992-ben megvédett dolgozathoz, azon kívül, hogy megrendelte és beadta. Ahogy az akkoriban is dívott magasabb körökben. És egy gyárigazgató már oda számított. Szóval a Magyar Népköztársaság legfelső sportirányító szervezete, az Országos Testnevelési és Sporthivatal elnökhelyettese (1981-90), a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (1989-2010), a Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottságának tagja (1991-95) nem az ollót kezelte, hanem a négereit.  Ő legfeljebb a témát választotta ki, amit összecsapták neki, ahogy látták, tanulták. A bajszuk is megpödörték közben képzeletben. De akár egy szakácskönyvet is beadhatott volna, persze cserélt borítóval, itt-ott sportfotókkal tűzdelve,

Rigó Jancsi

 
 
doktori oklevele borítékolva volt, csak a dátum hiányzott róla. Beírását a közbejött rendszerváltás hátráltatta. Senki nem tudta mi lesz. Érvényesek még a régi utasítások? Melyik igen, melyik nem? 1992-ben kapta meg oklevelét, hogy 93-ban egy doktor olimpiai bajnok mehessen Madridba nagykövetnek. Nem véletlen mondta róla Orbán, hogy ő a legsikeresebb magyar politikus, akit ismer.

Aki most már tényleg megszenvedett nemcsak elvett doktori címéért, de elnökségéért is. És keresztjét, míg él viselni fogja, értünk, nekünk. Hisz „az elnök valójában mi vagyunk. Ő az első polgár. Ő az, akit azért választottunk meg, hogy megtestesítse mindazt, ami jó bennünk. (…) Természetesen tudatában vagyunk annak, hogy nem vagyunk tökéletesek együtt sem, és külön-külön sem. (…) A teremtés törvényei szerint tökéletes ember nincs. Ezért, miközben megválasztottuk az elnököt, hogy a legszebb erényeinket képviselje, nincs semmilyen védelme az ellen, hogy esendőségeinket is képviselje. Ezért arra kérjük nagy tisztelettel Schmitt Pál elnök urat, hogy kellő méltósággal képviselje az erényeinket és az esendőségeinket." (OV)

Na és milyen szépen, magyarosan mismásolt, amikor kiderült, hogy nincs rendben a disszertáció. És a helyesírás frontján is méltóképpen képviseli esendőségünket. És ha neki ez, és így is kell, hát miért ne legyen vele boldog? A lelke rajta. Meg egészsége. Vagy a rém kell? Mert ő jön. Ugyanonnan ahonnan Schmitt Pált megválasztotta a kétharmad. Az országgyűlés elnöki székéből a Kövér. Csak ideiglenesen persze, de hidd el, beledagad. Pedig az Deutschra vár. Tudjátok, az ő képességei…

 
 
ui: 1. Négernek hívják azt, aki feketén ír mások helyett.
2. Melyik kicsi néger dobta ki a sztorit? Miért? Azt senki ne akarja bemesélni, hogy az újságírónak csak úgy magától eszébe jut kikérni a disszertációt, hogy előkaparja az idézett műveket, hátha.
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2023 RNR666.