NOVEMBER 9. DÜRER KERT 21:00
    
      JACK OF HEART (Fr)
      SIGHTINGS Usa)
      BÜDÖSÖK (Hu) 
 
       1000 Huf
 
 
 
 
 
                            >>  tovább gomb!!!!!  >
 

 
 
JACK OF HEART  
 
Salvador Dalí szerint a Világegyetem kellős közepe a Perpignani vasútállomás, ezt 1965 -ben vászonra is festette a mester. 2006 -ban pedig ebben a dél-francia városban alapította meg Ilov Piero a Jack Of Heart elnevezésű Rock n Roll zenekart. A város innen Budapestről nézve maga a földi Paradicsom, közel a tengerpart, ahonnan látszanak a Pireneusok csúcsai, a borok kiválóak. Az ifjúság mégis unatkozik a sok gazdag és öreg helyi lakos között. Ezen az álldatlan helyzeten változtat a 90- es évek elején néhány fiatal, akik megalapítják a város első Rock n Roll zenekarát, a Beach Bichest. Innen nincs megállás, létrejön az első független mini kiadó (az azóta is működő) Nasty Product Records, és persze sorban alakulnak a zenekarok is: Toxic Farmers, Sonic Chicken 4, The Fatals, Mighty Go- Go Players. Na, az utóbbi kettőhöz történetünk főhősének Pieronak is köze volt, egyikben basszusozott, másikban pedig billentyűzött és énekelt. Aki az utóbbi 7- 8 évben jó mélyre ásott a RnR alvilágában, az tudja, hogy mind a Fatals, mind a Go- Go Players igen elismert zenekarok voltak, mára pedig valamiféle kultusz is övezi ezeket a neveket.
Ezt követte Pieronk részéről egy rövid, de fényes kitérő a zseniális montreáli
Demon’s Claws soraiban, de közben már gyűjtögette maga köré a zenészeket. Így jött létre 2006 őszére a Piero- gitár/ének, Benji- gitár, Alsexo- basszus, Truxx.- dob felállás, amivel 2007 ben és 2008 ban (2008. 04. 12., Budapest) végigjátszottak egy – egy európai turnét. Ekkor még csupán két kislemezük jelent meg, de már abból a néhány számból is kiderült (pláne aki ott volt a koncerten és látta is őket), hogy Pieroék valami egész különös keverékét játszák a korai Rolling Stones- nak, a Syd Barrett féle pszhedeliának, és a ’90- es garage punknak (The Oblivians, The Gories) az egészre rázúdítva egy jó adag gitárZAJt. És ez az egész egyszerre tűnik gyermekien ártatlannak, és borzalmasan feslettnek, elszálltnak és primitíven egyszerűnek.
Még ugyanazon év novemberében ismét visszatértek Budapestre, itt a basszusgitárt egy hölgy,  Aggy kezelte, csakhogy
miután letette a hangszert, saját zenekara a The Magnetix dobszerkója mögé üljön és ősasszony módjára verje azt szanaszét.
2009 ben kijött az első nagylemez a Born Bad recordsnál, 2006-7 között rögzített dalokkal. Közben Piero körül lecserélődött az egész társaság…..És lassan itt a második album is!!!!!!!
 
 
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2021 RNR666.