Csak magamat ismételném. Inkább összevágtam az eddigiekből. Mert április 18.-án, hétfőn este Szolnokon a Tomi Büfében a finn BLACK MAGIC SIX!  Akik magyarországi tapasztalataikat egy mondatba sűrítve így foglalták össze: „Ha mi annyit innánk mint ti, már rég halottak lennénk.”
 
Azonban Halszagú atyafiaságunk az egyetlen nép, amelyet Apánk, Nagy Tanítónk, a Generalisszimusz, Sztálin elvtárs (halála után az istenek közé be, később ki sorolták) becsült valamire. Nem véletlenül.

J- Tan. A művész, akit korábban ezen a néven ismertek: A Sötétség Hercege.

“Nem vagyunk istenek, ámbár hasonlítunk rájuk.”

Finnország hivatalos trash-blues-punk bandája Eredetileg – ahogy a nevük mutatja – 6 tagú zenekarnak indult, viszont G-Tan (gitár) és az isteni Lew Sifferr (dob) kivételével a többiek elfelejtették látogatni a próbákat.  

Egyik bevallásuk szerint zenéjükre három fogalom nyomja rá a bélyegét: Sátán, Punk, Venom. Máshol viszont így nyilatkoznak. „Mi bluest játszunk. Robert Johnson a 61-es és a 49-es országút kereszteződésénél Clarksdale-ben kötötte meg a maga alkuját az ördöggel. Mi a Fleminginkatu és a Vaasankatu kereszteződésében, Helsinkiben. Robert ligájába tartozunk.” Robert Johnson a legnagyobb hatású blues gitáros aki valaha élt.

 
 
 
“A lemez megtestesülése gonosz és mesteri tervünknek, amelynek segítségével rövid időn belül uralmunk alá fogjuk hajtani az egész világot és az univerzum nagy részét. Ebben biztosak vagyunk. Evil Acupunction című lemezünk ugyanazt jelenti a rock and rollnak, amit a biblia jelentett a kereszténységnek.”

A BM6 hangzásában egyesek szerint a legendás blues énekes- gitáros, Howlin’ Wolf és a black metal alapító atyja, a Venom ötvöződik. Mások Iggy Pop zenekarához, a Stoogeshoz, a Dead Kennedyshez vagy az AC/DC- hez hasonlítják őket. Az együttes szerint azonban ezek téves megállapítások, mert úgy szólnak ők, ahogy egy sátáni mestermű keveredik Sztálin orgonáinak hangjaival és egy Kallio béli farkasember üvöltésével. Kallio Helsinki bohém negyede. Ahol a J- Tan és Lew Siffer szomszédságában Finnország elnök asszonya, Tarja Halonen is élt, mielőtt közkívánatra átköltözött az egyik hivatalos elnöki rezidenciába, Mäntyniemibe. Ami szintén remekmű.  
 
 
Lew Siffer, az Édenkert kígyója, a fekete mágia fekete öves mestere.

 
 
A Black Magic Six idén Magyarországon csak Szolnokon, a Tomi Büfében lép fel!
 
Tószegi út 93. (TVM lakótelep). Április 18.  20 óra. + Bestial WarSex. Ingyenes
 
A Tomi Büfé 10 km-es körzetén belül ingyenes ki és elszállítás! Telefon: 06-70-335-5696
 
A koncert látogatójának egyetlen finn szó ismerete kötelező. Ördög = Perkele.
 
 
 
A képeket a Tomiban 2008. május 2.-án Gipsy készítette. 
A videó Csikimackó munkája.
 
 

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2021 RNR666.