Új cikk a Magazinban.
 
Árvíz, adomány, felhívás, anyai jószív, emberiesség, sosem látott összefogás.

Ide kattintva máris olvashatod.

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags:

Szólj hozzá / Comment ()

Sürgős felhívás valamennyi diák, pedagógus és iskola részére

 
Az egész ország lakosságát megrázta a Kolontárt és Devecsert ért iszapkatasztrófa. A tragédiában elhunytak hozzátartozóinak együttérzésünket, részvétünket fejezzük ki. Halottaik nyugodjanak békében!
 
Szívszorító minden egyes tudósítás, minden egyes kép, mely arról számol be, hogyan lehetetlenült el egyik pillanatról a másikra két településen az élet, hogyan vált otthontalanná több száz család és hogyan nehezedett el a gyermekek sorsa.
 
Tanárként úgy gondolom, a gyermekekben is tudatosítani kell, hogy nemzetként összetartozunk, egy ilyen tragédiában nem hagyhatjuk sorsukra a bajba jutottakat.
A segítségnyújtás mindannyiunk elemi emberi kötelessége. A Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közös szervezésben, az ő tapasztalataikat is segítségül hívva „Százforintos gyűjtőakciót” indítunk. Arra kérünk minden magyar diákot, pedagógust, hogy fejenként legalább száz forinttal járuljon hozzá a katasztrófa áldozataivá vált családok megsegítéséhez. Az intézményvezetőket pedig arra kérjük, hogy koordinálják az október 31-éig tartó adománygyűjtést, és az összegyűlt pénzadományokat a Máltai Szeretetszolgálat alábbi, erre a célra megnyitott számlájára fizessék be:  OTP 11784009-20200745-00000000
 
Az iskolák által összegyűjtött pénzt a kolontári és devecseri általános iskolába járó gyermekek családjainak illetve az érintett iskoláknak juttatja el a Máltai Szeretetszolgálat. Minden adakozó intézmény neve felkerül a NEFMI honlapjára.
 
Tisztelettel kérem, hogy minden iskola csatlakozzék a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Oktatásért Felelős Államtitkársága és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kezdeményezéséhez.
 
Együttérzésükben bízva, a bajbajutottak nevében előre is köszönjük fáradozásukat.
 
Dr. Hoffmann Rózsa
oktatásért felelős államtitkár
 

(tovább…)


Iratkozz fel a kommentekre. Szólj hozzá vagy hivatkozz a saját oldaladról.

OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: , ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2020 RNR666.