Már a maffiózókban sem hihet az ember.
 

 

 

A Facebook közösségi portál buktatta le Pasquale Manfredi hírhedt olasz maffiózót, akit kedden fogott el az olasz rendőrség.

A férfi a ‘Ndrangheta egyik vezére, akit már régóta körözött a rendőrség. Neve a száz legkeresettebb olasz bűnözőt tartalmazó listán is szerepelt.
A Sebhelyes arcú becenevet viselő maffiózó nyomára Facebook-profilja és internetcsatlakozása vezette a rendőrséget. Manfredi ugyanis USB-stickkel kapcsolódott az internetes oldalra, így a közösségi portált figyelő nyomozók meg tudták határozni tartózkodási helyét.
A 33 éves bűnözőt végül kommandósok fogták el Crotone környékén. A maffiavezért emberöléssel, fegyverkereskedelemmel és zsarolással vádolják. A férfi nem tanúsított ellenállást a rendőrségi akció során.
Giuseppe Lumia, a maffiaellenes parlamenti bizottság tagja a szervezett bűnözés elleni harc jelentős sikerének nevezte elfogását.
A maffiafőnök egyébiránt az Al Pacino főszereplésével készült film címéből kölcsönözte becenevét.

 

 

 

 

Adalék: Természetesen európai szinten Olaszországban a legnépszerűbb a Facebook nevű közösségi portál.

 

Ugyanakkor mekkora vicc már a "a maffiaellenes parlamenti bizottság tagja a szervezett bűnözés elleni harc jelentős sikerének nevezte elfogását" mondat. Mindig elmondják, ha véletlenül sikerül.

A másik: milyen jó srác lehet az, aki a Sebhelyesarcú nevet adja magának?

 

 


OSZD MEG / SHARE:
Címkék / Tags: ,

Szólj hozzá / Comment ()


© Copyright 2013-2021 RNR666.